GA Eagles was dichtbij drie punten in Den Haag

Ondanks een lijstje afwezigen haalde GA Eagles een verdienstelijk puntje in het uitduel tegen ADO Den Haag. Op voorhand zal de ploeg van trainer Foeke Booij tevreden zijn geweest met een puntje. Achteraf zal, door de late treffer van Kramer, toch zijn gebaald van het gelijke spel.

De gehele wedstrijd kan gezegd worden dat de thuisploeg het meeste grip op de wedstrijd had. Op een afkeurde treffer in de eerste helft na, kreeg ADO Den Haag weinig gevaarlijke kansen. Het was GA Eagles-aanvaller Jules Reimerink met de beste kans van de eerste helft. Vlak voor rust legde hij de bal breed, zonder effect, terwijl hij in prima schietpositie voor ADO-doelman Hansen stond.

Na rust wist invaller Teije ten Den (foto) het duel open te breken. In eerste instantie dacht alles en iedereen dat de aanvaller GA Eagles op voorsprong had gezet. Later bleek dat ADO-verdediger Derijck in eigen doel kopte. Feit bleef wel dat de bezoekers na een uur spelen op voorsprong stonden (0-1).

Lange tijd leek GA Eagles zonder kleerscheuren de eindfase te overleven. Een fout van Deventer doelman Cummins kostte GA Eagles de volle buit. De doelman tikte een hoge bal op de lat, die over het doel verwerkt had moeten worden. Aanvaller Kramer was er als de kippen bij om de eindstand te bepalen (1-1).

Komende woensdag speelt GA Eagles voor de KNVB-beker thuis tegen Feyenoord. Vervolgens speelt men ook in de Eredivisie op zaterdag thuis tegen de ploeg uit Rotterdam, aanvang 20.45u.

ADO Den Haag-GA Eagles 1-1 (0-0)

60′ 0-1 Derijck (eigen goal)
84′ 1-1 Kramer

Opstelling GA Eagles:┬áCummins; Nieuwpoort, Schenk, vd Linden, Wijnaldum; v Ooijen (63′ Lambooij), Duits (79′ De Bondt), Overgoor; Reimerink (57′ Ten Den), Lewis, Rijsdijk.