Achenteh (PEC Zwolle) vertrekt per direct naar Vitesse

Een tijd lang waren er de geruchten dat PEC Zwolle-verdediger Rochdi Achenteh (foto, rechts) naar Heerenveen of FC Utrecht zou overstappen. Achenteh (25) zou ook al gesproken hebben met FC Utrecht-trainer Wouters. Gisteravond kwam echter het bericht dat Vitesse met Achenteh in gesprek is, wiens contract komende zomer afloopt.

Achenteh maakte in een eerder stadium bekend zijn aflopende contract niet te verlengen in Zwolle. Zijn club PEC Zwolle zat daarmee in een wat lastige spagaat: hem wel of niet opstellen? hem wel of niet verkopen in de winterstop, om nog geld te verdienen aan een overgang?

Inmiddels liet De Gelderlander weten dat de speler zelf al met de technische leiding van de Arnhemse club heeft gesproken. Mochten de beide clubs er ook uit komen, dan staat zaterdag een pikant duel voor Achenteh op de rol: PEC Zwolle-Vitesse.

Achenteh speelde eenmaal voor Jong Marokko. Vanuit de jeugd van Brabantia en PSV, kwam de linksback in 2011 van FC Eindhoven over naar PEC Zwolle.

UPDATE 15-01-2014 16:56u

Rochdi Achenteh maakt per direct de overstap naar Vitesse. De linksback / middenvelder tekent een contract voor 2,5 jaar bij de gedeelde koploper van de Eredivisie. Achenteh speelde 2,5 seizoen in Zwolle en werd in zijn eerste jaar kampioen van de Jupiler League. In totaal kwam hij tot 83 competitieoptredens voor de Blauwvingers, waarin hij tweemaal wist te scoren.

Technisch directeur Gerard Nijkamp: ,,Aangezien Achenteh zijn contract in de zomer afloopt, is deze transfer voor zowel hem als PEC Zwolle de beste oplossing. Desalniettemin gaan wij Achenteh missen. Hij heeft zich hier de afgelopen drie seizoenen opgesteld als meer dan alleen een voetballer, door zijn nadrukkelijke betrokkenheid bij de projecten van PEC Zwolle United.”

Foto: Johan Wolff