Achenteh nieuwe linksback GA Eagles

Linksback Rochdi Achenteh (28) is dit seizoen te bewonderen in het shirt van Go Ahead Eagles. Hij tekende vandaag een contract dat hem voor dit seizoen verbindt aan de Deventer club.

Eindhovenaar Achenteh (foto, rechts) doorliep de jeugdopleiding van PSV, waarna hij in 2008 debuteerde in het betaald voetbal bij FC Eindhoven. Via PEC Zwolle (drie seizoenen) en Vitesse (anderhalf seizoen) streek de linksback afgelopen winter neer bij Willem II. Naast 230 competitieduels in Eerste- en Eredivisie heeft Achenteh drie interlands voor Marokko achter zijn naam staan.

Het is één van de eigenschappen die Go Ahead Eagles zocht in een nieuwe linksback. “Met de komst van Rochdi hebben we adequaat kunnen anticiperen op het vertrek van Robin van der Meer”, geeft technisch manager Dennis Bekking aan. “Rochdi kent het klappen van de zweep met de ruim 230 competitieduels in het Nederlands betaald voetbal die achter zijn naam staan. Verdedigend is hij sterk, maar ook aanvallend kan hij een team van een impuls voorzien.”

Bron: www.ga-eagles.nl /Foto: Johan Wolff