Achenteh en Lachman klaar voor vertrek PEC Zwolle?

PEC Zwolle wilde de afgelopen maanden de contracten van meerdere basiskrachten graag verlengen. In veel gevallen lukte dat. Diederik Boer, Ryan Thomas, Bart van Hintum, Mustafa Saymak en Jesper Drost lieten zich onlangs voor meerdere seizoenen verbinden in Zwolle. Ook Rochdi Achenteh (foto,midden) en Darryl Lachman kregen contractvoorstellen van technisch directeur Gerard Nijkamp. Het tweetal weigerde echter bij te tekenen en lijken deze winterstop al te vertrekken uit Zwolle.

Achenteh bevestigde onlangs dat hij niet is ingegaan op een contractvoorstel van zijn huidige club en dat FC Utrecht en SC Heerenveen zich hebben gemeld bij de zaakwaarnemer van de linkspoot.

Voor Lachman kwam enkele weken geleden de geruchtenmachine al op gang. De centrale verdediger werd opgeleid door Ajax en FC Groningen, maar blinkt inmiddels al enkele seizoenen uit in Zwolle. Ook Lachman heeft een contract tot de zomer van 2014 en kan rekenen op genoeg interesse. FC Twente, FC Utrecht en SC Heerenveen zijn sowieso één van de gegadigden voor de komende winterstop of aan het einde van het seizoen. Volgens AD heeft Lachman inmiddels gesprekken gevoerd met PEC Zwolle’s partnerclub Werder Bremen.

PEC Zwolle zit in de gevallen van Achenteh en Lachman in een lastige spagaat. Deze spelers in de winterstop voor een redelijk bedrag nog verkopen? Of ze komende zomer gratis de deur uit laten lopen?

Foto: Johan Wolff