Abrupt einde ongeslagen status Heino (5-0)

Heino verloor vandaag voor het eerst dit seizoen in de eerste klasse E. De ongeslagen status werd door de Hooglanders abrupt aan diggelen geschoten: 5-0.

Nummer twee Hoogland toonde aan waarom men vorig seizoen op een haar na in de Hoofdklasse had kunnen spelen. De ploeg van ervaren trainer Peter Visee speelde fris en aanvallend. Heino had het daar zwaar mee. In de derde minuut wist Hooglander Ryan Van Diermen zijn ploegmaat Luuk Voorburg te bereiken, deze rondde van dichtbij slim af (1-0). De Heinoƫrs kwamen de eerste fase slecht onder de druk uit en werden ook niet geholpen toen doelman Vastenavond een simpel schot tot doelpunt promoveerde (2-0, doelpunt Caspar Vijverberg). Nog voor rust keurde het neutrale arbitrale trio wel een loepzuiver doelpunt van Robin Gerritsen af, vanwege buitenspel.

Na rust leek Heino beter in de wedstrijd te komen, maar werden opgeschrikt door een prachtige solo van Gokhan Turksoy. Hij wist de gehele Heino-defensie te omzeilen en 3-0 aan te tekenen. Na de tweede gele kaart voor Heino-aanvaller Wilco Gerritsen was het gedaan met de illusies. De 4-0 volleerde Oscar Kommeren binnen, waarmee de wedstrijd naar het einde leek te gaan. Echter, besloot de matig leidende scheidsrechter Coppens Heino-doelman Vastenavond weg te sturen met een rode kaart. De gevallen Hoogland-aanvaller werd beticht van een schwalbe, waar de leidsman intrapte. De gegeven strafschop werd vervolgens door Dave Dekker binnengeschoten (5-0).

Een teleurstellende middag in Amersfoort voor de ploeg van trainer Marc Lobbert, dat nu op tien punten blijft staan. Komende zondag wacht een thuisduel tegen De Zweef.