Aanwinst Plet start bij Eagles op de bank

Gesteund door een vol uitvak neemt Go Ahead Eagles het zaterdag op tegen FC Groningen. De massale steun is welkom, de noordelingen lieten deze week zien in vorm te zijn. ‎

De trots van het noorden bereikte woensdag de halve finale van de bekercompetitie. In eigen huis werd Vitesse met 4-0 verslagen. Daarbij heeft FC Groningen dit seizoen thuis nog niet verloren (met onder andere winst op Ajax en een gelijkspel tegen PSV).

Go Ahead Eagles pakte in de drie meest recente wedstrijden tegen FC Groningen slechts één punt. ‎‎Die werd gewonnen in de thuiswedstrijd van het vorige seizoen. De uitwedstrijd in februari 2014 ging met 1-0 verloren. In de daaraan voorafgaande bezoeken aan Groningen was het vaak kommer en kwel. De laatste keer winst was in 1995. ‎

Booy heeft geen verrassingen in petto te hebben voor de basisopstelling. Zo start Kolder gewoon in de basis en zit de donderdag aangetrokken Plet op de bank. De Sa zit niet op de bank, hij is weer geblesseerd. Ook kan Booy geen beroep doen op Van Ooijen (enkel) en Van der Meer (gebroken middenvoetsbeentje).

Bij FC Groningen lijken de voor Eagles oude bekenden Kieftenbeld en Antonia in de basis te starten. Met name de laatst genoemde bleek in het heenduel (2-3 winst Groningen) een ware plaag. 
‎‎
FC Groningen – Go Ahead Eagles. Zaterdag ‎31 januari aftrap 19.45 uur.