Aanvallers doen GA Eagles verdedigend en aanvallend de das om

In het returnduel in de halve finale van de play-offs is GA Eagles er niet in geslaagd om te winnen van De Graafschap. Na de 1-0 nederlaag in Doetinchem kreeg GA Eagles, met name in de eerste helft, goede mogelijkheden, maar waren deze niet besteed aan spits Glynor Plet. Na een tegentreffer uit wederom een corner is degradatie, na twee seizoenen Eredivisie, een feit.

De statistieken in aanvallend opzicht ware vooraf al pijnlijk. Gehoopt werd op een ‘omslagpunt’, met name in het scorend vermogen. Gezegd moet worden dat de ploeg van trainer Dennis Demmers de eerste helft de eigen aanhang mee kreeg in het opportunistische spel. Er was dreiging vanaf de flanken, maar gescoord werd er niet. Spits Plet had pech toen zijn halve omhaal op de lat belandde, maar miste daarna een paar kansen die niets met pech of geluk te maken hadden. Bij rust bleef het daardoor 0-0. Al moest GA Eagles-doelman Cummins ook nog een keer gestrekt op een verlengde kopbal uit een vrije trap vanaf de flank.

Na rust nam de aanvalsdrift en ‘power’ wel wat af aan Deventer zijde. De beste kans was nog wel voor linkeraanvaller Schalk. Hij dwong De Graafschap-doelman Jurjus tot een redding, waarna de bal richting de doellijn ging. Wesley Verhoek reageerde later dan De Graafschap-verdediger Cavlan en zag de bal uit het strafschopgebied geramd worden.

Vincent Vermeij bracht vervolgens de Superboeren op 0-1 na een corner. De situatie was bijna identiek aan afgelopen vrijdag. Opnieuw liet Marnix Kolder zijn directe tegenstander inkoppen. Deze keer was het niet Van De Pavert, maar Vermeij (0-1) die scoorde. Een dreun die GA Eagles daarna niet meer te boven kwam. Enkele supporters hadden na de 0-1 hun emoties slecht onder controle en probeerden de wedstrijd te ontregelen door het veld op te komen. Na een afkoelingsperiode werd het duel hervat. Verandering in de stand kwam er niet meer. Degradatie is na twee seizoenen een feit voor GA Eagles.

De Deventenaren moeten opnieuw gaan bouwen aan een Eredivisie-waardig elftal. Veel gehuurde spelers zullen vertrekken, evenals enkele basiskrachten. Of Dennis Demmers komend seizoen nog hoofdtrainer is moet komende week duidelijk worden. De club praat dan met de oefenmeester over zijn toekomst.

De Graafschap gaat zich opmaken voor de finale van de play-offs tegen Volendam. De Volendammers waren over twee duels de betere tegen FC Eindhoven.

GA Eagles-De Graafschap 0-1 (0-1)

72′ 0-1 Vermeij

Opstelling GA Eagles: Cummins; Lambooij, Vriends, Van der Linden, Wijnaldum; Overgoor, Van Ooijen (66′ Kolder), Türüc; Verhoek (76′ Rijsdijk), Plet (76′ Amevor) en Schalk.

 

Foto’s: Johan Wolff