Raalte – Na zeven wedstrijden zijn de verschillen tussen SV Raalte en VV Holten uitermate klein. Beide ploegen behaalden 16 punten uit 7 wedstrijden. Beiden wonnen vijf maal, speelden één keer gelijk en beiden verloren ook één wedstrijd. Aanstaande zondag komen SV Raalte en VV Holten tegen elkaar uit. Dan zal blijken wat het krachtsverschil is tussen de twee ploegen. De winnaar blijft in het spoor van Broekland, de koploper in de 5e klasse H, dat 3 punten voorsprong heeft op de concurrentie en de periodetitel in zicht.

Is er dan helemaal geen verschil tussen de ploeg van Jan Plagman en VV Holten? Jazeker wel. SV Raalte moest tot nu toe 13 tegentreffers incasseren tegen 11 voor de Holter voetbalvereniging. Het verschil is dus het doelsaldo, dat met twee tegentreffers méér in het nadeel van SV Raalte uitvalt.

Raalte heeft zondag het voordeel van het thuispubliek en de kunstgrasmat. Een extra waarschuwing is voor de blauw-witteformatie daarbij op zijn plaats. Vorig jaar rond deze tijd won VV Holten ín Luttenberg tégen SDOL de allereerste wedstrijd in Luttenberg op kunstgras…. en verstierde daarmee het openingsfeestje.
De wedstrijd van zondag wordt gespeeld in Raalte, op het complex aan de Jan van Arkelstraat. Aanvang 14.00 uur. De wedstrijd staat onder leiding van arbiter E. Nijhuis.

De stand in 5e klasse H:

Broekland 1 7-19 (24-7)
Dalfsen 1 7-16 (28-13)
Holten 1 7-16 (23-11)
Raalte 1 7-16 (23-13)
SDOL 1 7-13 (18-13)