Aanstaande vrijdag moet het klaar zijn: het nieuwe kunstgrasveld op het hoofdveld van SC Wesepe. Echter is er nog geen vezel kunstgras gearriveerd op Sportpark De Muggert. Vertraging van de leverancier naar de aannemer levert een hoop vertraging en stress in Wesepe.

‘De aannemer zegt dat er vrijdagavond gevoetbald kan worden’, zegt Bart Kleissen (projectco√∂rdinator namens de Gemeente Olst-Wijhe). Uit de manier waarop hij het zegt, lijkt hij zelf nog wel de nodige twijfels te hebben. En terecht, want het oogt nog kaal op het sportpark in Wesepe, waar men bezig is aan mooie verbouwing van het sportpark. Zowel het hoofdveld als de kantine krijgen een nieuw karakter. In het jaar waarin de club 80 jaar bestaat kan men geen domper gebruiken. ‘Er zit vertraging in de aanlevering van het kunstgras aan de aannemer. Er zou volgens de planning vorige week al begonnen worden met de aanleg, maar dit wordt nu vanmiddag of morgen.’

Gaat het openingsduel volgende week donderdagavond (22 augustus) tegen Rohda Raalte nog in gevaar komen? ‘We rekenen erop dat het goed komt, maar het zal flink doorwerken worden. Men zal in ploegendienst gaan werken om een inhaalslag te kunnen maken. Er zal dus ’s avonds ook doorgewerkt gaan worden. We hebben inmiddels de buurtbewoners ingelicht over de avondactiviteiten’, licht Kleissen toe.

 

Kijk voor een update van dinsdag 13 augustus op: http://airplayradio.nl/sport/5045-wes