PEC Zwolle: Sandler komt van Ajax, Hauptmeijer derde doelman

PEC Zwolle heeft zich versterkt met Philippe Sandler. De 19-jarige verdediger komt over van Ajax, waar hij de jeugdopleiding doorliep. In Zwolle tekent de speler een contract voor drie seizoenen. Tevens heeft PEC Zwolle met keeper Mike Hauptmeijer een overeenkomst bereikt over een contract voor twee seizoenen, met daarbij een optie voor een derde jaar. Hauptmeijer, die de vorige jaren in de PEC Zwolle voetbalacademie actief was, wordt derde doelman achter Mickey van der Hart en Kevin Begois.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van PEC Zwolle, is zeer te spreken over de komst van Sandler: ,,Philippe is een talentvolle speler, met veel potentie. Hij is voetballend gezien sterk en PEC Zwolle geeft hem graag de mogelijkheid om uit te zoeken wat zijn plafond is. In Zwolle krijgt hij de tijd om zich verder te ontwikkelen. We zijn blij dat hij bij onze hoofdselectie aansluit.”

Technisch directeur Gerard Nijkamp over doelman Hauptmeijer: ,,Mike heeft gedurende de afgelopen seizoenen laten zien dat hij een talentvolle keeper is. Het is mooi dat er wederom een speler de overstap maakt van de PEC Zwolle voetbalacademie naar het eerste elftal. De komende periode krijgt hij de kans om zich bij de hoofdselectie verder te ontwikkelen.”