Ontslag Demmers na roerige maanden in Deventer

Go Ahead Eagles heeft trainer Dennis Demmers (foto) vanwege tegenvallende resultaten per direct op non-actief gesteld. De club zal tevens komende tijd op zoek gaan naar een opvolger. In de tussentijd neemt assistent-trainer Harry Decheiver de honneurs waar, in samenwerking met assistent Michel Boerebach.

Demmers nam eind vorig seizoen het stokje over van de ontslagen Foeke Booy. De oefenmeester, die vooral successen boekte in het amateurvoetbal, kon echter als gepromoveerde assistent het tij niet keren, waardoor GA Eagles via de nacompetitie degradeerde naar de Jupiler League. Na een sterk begon dit seizoen, met een koppositie als gevolg, kwam een begin november de klad er aardig in. Alleen NAC-uit (0-1) en onlangs Telstar-uit (1-2) werden in drie maanden tijd nog gewonnen.

Ruim voor de winterstop begon het gemor onder de hondstrouwe aanhang al. Helaas voor de club en Demmers nam dit rumoer niet meer af. Demmers werd niet alleen slechte resultaten verweten, maar ook gebrek aan spelopvatting en herkenbaarheid. Ondanks versterkingen in de winterstop van flankspeler Maatsen en middenvelder Sarota bleef het spel en de resultaten de laatste weken beneden peil.

Afgelopen zondag verloor GA Eagles opnieuw. In Groesbeek was Achilles’29 met 1-0 te sterk. Het bleek de laatste wedstrijd als hoofdcoach van de Deventer coach.

‘Go Ahead Eagles dankt Dennis Demmers voor zijn inzet voor de club in de afgelopen drieënhalf jaar’, valt te lezen op de officiele website van de Deventenaren.

Foto: Johan Wolff