Een verdienstelijk punt voor PEC Zwolle tegen Vitesse

PEC Zwolle hield aan het midweekse uitduel tegen Vitesse een punt over (1-1). Beide goals werden na rust gemaakt door een speler van PEC Zwolle. Van Polen raakte halverwege de tweede helft ongelukkig de bal waardoor deze in het eigen doel verdween (1-0). Marcellis wist niet veel later voor de Zwollenaren het juiste net te vinden (1-1).

Het eerste gevaar in de Gelredome kwam deze avond van Vako. Zijn schot namens de thuisploeg trof echter geen doel. Na discussie-momenten aan beide kanten over wel of geen strafschop werd PEC Zwolle gevaarlijk na een halfuur spelen. Een uithaal van basis-debutant Hebling werd snoeihard op het hoofd geschoten van Vitesse-verdediger Diks. De talentvolle Braziliaan werd echter even later gewisseld vanwege een blessure. Brama werd zijn vervanger.

Ver in blessuretijd van de eerste helft werd de grootste kans van de thuisploeg nog onschadelijk gemaakt door PEC Zwolle-middenvelder Dekker. Hij raakte een inzet van de Arnhemmers net voldoende aan om de bal langs de goede kant van de paal te laten gaan.

Na afstandspogingen van Marcellis en Becker (PEC Zwolle) en Ota (Vitesse) werd de score halverwege de tweede helft op gelukkigerwijze geopend door Bram van Polen. De aanvoerder van PEC Zwolle beroerde de bal na een schot van Ibarra (1-0). De Zwollenaren herpakten zich echter snel. Met zijn derde competitietreffer maakte Marcellis de stand niet veel later weer gelijk (1-1). In de slotfase bleven echt grote kansen uit voor beide ploegen, waardoor PEC Zwolle een puntje koesterde in het uitduel met de nummer zeven van de Eredivisie.

Komende zaterdag speelt de ploeg van trainer Ron Jans thuis tegen FC Groningen. Aanvang 19.45u.

Vitesse-PEC Zwolle 1-1 (0-0)
65′ 1-0 Van Polen (ed)
68′ 1-1 Marcellis

Opstelling PEC Zwolle:¬†Van der Hart; Marcellis, Lam, Bouy, Van Polen; Dekker (74′ Van Hintum), Nijland, Hebling (41′ Brama); Ehizibue, Veldwijk, Becker (72′ Menig).

Foto: OrangePictures