USV maakt het Helios net niet lastig genoeg

Ondanks de 0-1 nederlaag die USV tegen tweedeklasser Helios leed, konden de Nieuwleusenaren na afloop van de bekerwedstrijd met opgeheven hoofd het veld verlaten. De kleine overwinning van de Deventenaren was verdiend, maar USV bood gedurende de hele wedstrijd uitstekend tegenspel.

De spelers van de sterke formatie van Helios-coach Marco Waslander hebben een hoge handelingssnelheid, een surplus aan techniek en die kwaliteiten kwamen in het bekerduel duidelijk tot hun recht. De verdediging van USV moest dan ook regelmatig alle zeilen bijzetten om onheil in het strafschopgebied te voorkomen. De hachelijke momenten voor het doel van Martijn Scheper konden in die fase echter niet door Helios in doelpunten worden omgezet.

De mannen van trainer Theo van ’t Zand daarentegen sneden in de eerste helft ook een aantal keren door de defensie van Helios maar Leon Kooiker en Ron Meijerink waren niet bij machte keeper Joel de Jonge te passeren.

Ook na de pauze was het Deventer team de bovenliggende partij maar USV bleef loeren op een geslaagde counter. Die deed zich ook een paar keer bijna voor maar de beslissende eindpass was te onzorgvuldig. In de 70e minuut viel dan toch de treffer aan Deventer kant. Joell Waslander gaf de weer uitstekend op dreef zijnde Scheper geen schijn van kans bij zijn geplaatste schot, 0-1. Onder leiding van de geroutineerde aanvoerder Pascal Oguz gaf Helios na deze voorsprong nauwelijks meer scoringskansen aan USV weg en kon het Deventer elftal de 0-1 over de eindstreep trekken.

Voor USV was dit treffen een prima voorbereiding op de Dalfser derby die zondag in 4H op het programma staat. Dan wordt er om 14.00 uur op sportpark Gerner tegen sv Dalfsen afgetrapt.

Zie ook ons gehele overzicht van het Bekertoernooi district Oost.

Foto’s en tekst: Peter Meijerink