Oefenduel Cambuur en PEC Zwolle: zelfde scenario

PEC Zwolle oefende deze donderdagmiddag achter gesloten deuren. Tegen mede-eredivisionist Cambuur werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld. De Friezen kwamen opnieuw knap terug na een 2-0 achterstand. Op 12 augustus had dit openingsduel in de Eredivisie hetzelfde scenario.

Stef Nijland en Kingsley Ehizibue (foto) zorgden voor een snelle voorsprong aan Zwolse zijde (2-0). Nijland scoorde met een fraaie stift, Ehizibue profiteerde van mistasten van Cambuur-doelman Zeinstra. De Friese goalie kwam afgelopen zondag in de rust in het veld, nadat trainer Henk de Jong niet tevreden was over het optreden van (destijds) eerste doelman Nienhuis.

Na de achterstand wist Martijn Barto op de rand van buitenspel nog binnen het halfuur de aansluitingstreffer te scoren (2-1). De tweede helft bepaalde Berisha met een rake kopbal de eindstand op 2-2. Bij de Zwollenaren speelde aanwinst Bouy (gehuurd van Juventus) mee.

Komend weekend is de selectie van trainer Ron Jans vrij van competitievoetbal. Zaterdag 12 september wacht het thuisduel tegen Excelsior.