Fantastisch 50 jarig jubileumfeest SC Lemele

Voetbalvereniging SC Lemele heeft vrijdag en zaterdag twee prachtige feestelijke dagen gevierd ter herinnering aan haar 50 jarige bestaan. 2015 zal voor de vereniging de boeken in gaan als het meest memorabele jaar in haar clubgeschiedenis. Naast het jubileum kon er namelijk ook gefeest worden op het behaalde kampioenschap van het vlaggenschip.

Vrijdagmiddag werd de aftrap gegeven aan de feestelijkheden met een receptie voor genodigden. Voorzitter Berry Nijboer memoreerde aan diverse ontwikkelingen in de clubgeschiedenis en zette 10 jubilarissen in het zonnetje vanwege hun 50 jarige lidmaatschap, waaronder drie ereleden, Henk Zwinselman, Anton Exel, Adri Pouw (ceremoniemeester). Hierna waren er sprekers namens de Gemeente Ommen, KNVB en hoofdsponsoren WLF fourages en Loonbedrijf Fokkert.

De KNVB nam de gelegenheid ter hand om zowel de club als ook het eerste elftal te feliciteren en te onderscheiden. Aanvoerder Henri ten Kleij bedankte de aanwezigen voor hun steun in het afgelopen kampioensjaar.

Om half acht gaf Henk Horsman het beginsignaal voor de jubileumwedstrijd tussen het huidige eerste elftal en het kampioensteam uit 2000/2001 dat getraind werd door de huidige trainer van GA Eagles, Dennis Demmers. Vanwege de uitloop in de nacompetitie moest hij helaas deze avond verstek laten gaan. Na de wedstrijd zou het kampioensteam de befaamde rondtocht door het dorp maken op de platte wagen. Dit werd echter wreed verstoord door een heftige onweersbui en uiteindelijk verplaatst naar de zaterdagmiddag. Hierna kon er onder het genot van een hapje en een drankje met oud-leden worden nagepraat in de kantine.

De zaterdag stond in het teken van sport en spel waarbij tussen een tiental teams werd gestreden om de jubileum eer. Het slotspel was het traditionele spijkerbroekhangen boven een, voor deze gelegenheid gebouwde, waterbak. Vanwege het geweldig mooie weer was dit een voltreffer van formaat. Het hoogtepunt van deze middag was de zelf gebouwde zes meter hoge glijbaan waar iedereen gebruik van mocht maken die verkoeling nodig had. Hiernaast was er voor de allerkleinsten goochelaar Magic John ingehuurd die in de kantine de kinderen verbaasde met zijn knappe trucs.

Wat later dan gepland in de avond vond de lancering van de twee heteluchtballonnen plaats waarin acht mensen van de club zitting mochten nemen, waaronder de vier ereleden. Na een vermakelijke en spannende voorbereiding voor het opstijgen zijn ze uiteindelijk in de buurt van Almelo geland. De kantine stroomde hierna vol met leden die onder de muzikale- en cabareteske begeleiding van twee regionale dj’s er een niet te vergeten dampende en stampende avond van hebben gemaakt. De organisatoren van dit jubileumfeest werden hierbij ook verdienstelijk in het zonnetje gezet.

Het bestuur kijkt terug op een twee mooie feestelijk jubileumdagen.

De focus voor het bestuur ligt nu op de realisatie van het nieuwe sportpark dat vanaf komende week op de schop gaat. Over drie maanden zal het geheel renoveerde sportcomplex opgeleverd worden waarin we de beschikking krijgen over een kunstgras hoofdveld en een kunstgras pupillenveld. Voor het eerste elftal is het de uitdaging om zich volgend jaar goed staande te houden in de 3e klasse.

Kortom, mooie uitdagingen voor de 50 jaar jonge club, SC Lemele!