Overwetering neemt een puntje mee uit Almelo

Overwetering trof deze zondag in Almelo het vorige week ontketende PH Almelo. De Almeloërs wonnen vorige week met 0-6 in en tegen Wijhe. Deze zondag leek de ploeg opnieuw naar een ruime score uit te lopen toen het 2-0 werd. Echter, wisten de Olstenaren het tij tegen de geel-zwarten wel te keren (2-2).

Opmerkelijk is dat Mark Bolink halverwege dit seizoen is vertrokken als hoofdtrainer van PH Almelo. De jeugdige coach koos er de afgelopen weken voor om de voetbalschoenen bij Overwetering weer aan te trekken en mee te spelen met de ploeg uit 2J. Deze zondag liet Bolink echter aan zich voorbij gaan. De coach kwam niet tegen zijn voormalig getrainde spelers uit.

Het duel startte met enige vertraging maar dat deerde de thuisploeg niet snelle openingsgoals te maken. Niek Loohuis (1-0) en een koppende Dewi Pierik (2-0) brachten de ploeg van interim-trainer Bert-Jan Heins op een comfortabele voorsprong.

Na een halfuur spelen bracht Bram van Bessen echter weer hoop in de geel-groene harten. Van Bessen scoorde met een mooie rush de 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft probeerde Overwetering veel in het werk te stellen om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Paulino Kifeta wist in de slotminuten met een prachtige lob over doelman Bakker de 2-2 te maken.

Door het gelijkspel heeft de ploeg van Van Norel 18 punten uit 17 duels en bezet de tiende plaats. Komende zondag speelt Overwetering uit tegen Achilles’12 in Hengelo.

Foto: Gerrit Krijt (Overwetering)