GA Eagles reanimeert hekkensluiter FC Dordrecht

Wie zich inmiddels al had verzoend met een degradatie in de Eredivisie van FC Dordrecht moet daar toch op terugkomen. GA Eagles wist de ploeg van interim-trainer De Nooijer te reanimeren en bewees zichzelf daarmee een erg slechte dienst (2-1).

De eerste helft viel er deze vrijdagavond mondjesmaat wat te genieten aan de Krommedijk. Na een klein halfuur spelen was het GA Eagles-aanvaller Verhoek die een fout Dordrecht-doelman Kurto had moeten afstraffen. Van Deelen redde echter de inzet van de rechteraanvaller op de doellijn.

Mooiste moment van eerste helft was de aanname van Glynor Plet die bij de openingstreffer een steekpass Sander Duits prachtig meenam en met een simpele voetbeweging de 0-1 kon maken. Daarna verslapte de ploeg van trainer Foeke Booy tot aan de rust. Fortes waarschuwde eerst GA Eagles-doelman Van Der Hart met een gevaarlijke vrije trap, die nog even werd beroerd door Dordt-aanvaller Lieder. Van Der Hart redde hier nog bekwaam, maar had even later geen antwoord toen Lieder erg makkelijk Fortes wist te vinden in het strafschopgebied (1-1).

In de tweede helft nam Schenk bijna een hoofdrol door een bal gevaarlijk op het eigen doel te koppen; Van Der Hart redde prima. Niet veel later werd FC Dordrecht gevaarlijk uit een corner. Haddad kopte bij de tweede paal binnen, maar vond Overgoor op zijn weg. Doelman Van Der Hart moest daarna nogmaals meerdere keren aan het werk en wist, gelukkig voor zijn ploeg, op dat moment van geen wijken.

Deed GA Eagles dan niets voor het doel van de thuisploeg? Ruim een kwartier voor tijd schoot verdediger Van Der Linden, met zijn specialiteit de vrije trap, een bal op de bovenkant van de deklat. Ondanks dat het aanvallend onmachtig was en verdedigend erg slordig dachten de Deventenaren nog met een puntje weg te gaan uit Zuid-Holland. Een voorzet in blessuretijd werd vervolgens door Klaiber nog onderkant lat binnengekopt (2-1). FC Dordrecht dat hiermee zijn derde overwinning van het seizoen boekte, was door het dolle heen.

GA Eagles maakt het zichzelf door deze nederlaag erg lastig. De ploeg van Booy blijft wel op een veilige 15e plaats staan met 23 punten uit 25 duels. NAC Breda en met name Heracles hijgen de rood-gelen echter in de nek.

Volgende week zaterdag speelt GA Eagles thuis tegen PSV.

FC Dordrecht-GA Eagles 2-1 (1-1)

36′ 0-1 Plet
44′ 1-1 Fortes
90+1′ 2-1 Klaiber

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Rijsdijk (80′ Lambooij), Duits (49′ Reimerink); Türüc, Plet, Verhoek (89′ Schalk)

Foto: OrangePictures