GA Eagles op zoek naar adem in de middenmoot

GA Eagles neemt het zaterdag op in Utrecht tegen de plaatselijk FC. Het duel stond vorig seizoen als openingsduel voor de Deventenaren op het programma. Destijds speelde de ploeg in de tweede helft frank en vrij, waardoor de winst ook bijna nog mogelijk was. Het bleef echter bij 1-1. Komende zaterdag zal die vrijheid wat minder aanvoelen. De ploeg van trainer Foeke Booy moet punten gaan pakken om uit de onderste regionen weg te komen.

Leuk nieuws was er vandaag voor GA Eagles-verdediger Amevor. Hij werd geselecteerd voor het nationale elftal van Togo. Amevor, wiens vader Togolees is, reageerde op de officiële website van GA Eagles: ‘Toen ik de officiële uitnodiging kreeg, voelde dat erg speciaal. Of ik wat medespelers ken? Ja, alleen van naam. Onze aanvoerder is Emmanuel Adebayor van Tottenham Hotspur. Wel gaaf om met hem in één team te zitten. Togo heeft de eerste twee wedstrijden in de kwalificatie verloren, dus nu gaat het er echt om. Hopelijk kan ik er op het veld aan bijdragen dat we weer in de race komen.’

Komende zondag wacht voor Amevor en zijn teamgenoten eerst nog het lastige uitduel tegen nummer negen FC Utrecht. De ploeg van Rob Alflen heeft vijf punten meer dan GA Eagles.

Bij FC Utrecht ontbreekt Ayoub vanwege een schorsing. Barazite, Duplan, Verbeek en Zullo zijn allen geblesseerd. Janssen, Oar en Boymans zijn wel weer beschikbaar. Bij GA Eagles keert Türüç terug in de selectie. Schalk, en met name De Sa, zijn niet wedstrijdfit.

Het duel in de Galgenwaard staat onder leiding van scheidsrechter Van Den Kerkhof.

FC Utrecht-GA Eagles, zaterdag 4 oktober aanvang 20.45u.

Foto: Johan Wolff