ASC’62 met een goed gevoel de zomer in

In Dalfsen won ASC’62 vandaag met duidelijke cijfers van Hulzense Boys: 5-2. Beide ploegen speelden een open wedstrijd. ‘Hulzense Boys had nog een minieme kans om de nacompetitie te bereiken. Wij wilden het seizoen als nummer vijf afsluiten en op een goede manier afscheid nemen van stoppende spelers. Dat is gelukt’, zag ASC’62-trainer Marcel Waaijer.

Het waren niet de minsten die vandaag hun laatste wedstrijd voor het eerste elftal van ASC’62 speelden: Piet de Jong, Ard Slot, Bart Lindeboom en Floris Meerveld. Waaijer: ‘Jongens met veel ervaring. Onze oudste speler is volgend seizoen 26 jaar.’

‘Vandaag kwamen we snel met 0-1 achter. Na een blessure van de scheidsrechter en een korte onderbreking kwamen we goed terug tot 1-1 en 2-1. Matthijs van Gelder en Piet de Jong (foto) wisten te scoren waardoor we met een voorsprong de rust in gingen.’

Na rust, toen voor Hulzense Boys duidelijk werd dat er geen periodetitel meer inzat, waren de doelpunten nog niet ‘op’. Uiteindelijk kwam de eindstand op 5-2 te liggen. ‘Piet de Jong maakte voor ons de 3-1 en 4-2 en kreeg tien minuten voor tijd een publiekswissel. Rick van Faassen maakt ook nog de 5-2’, zag Waaijer. Van Faassen zal met nog andere jeugdige spelers na de zomer onderdeel uit gaan maken van de eerste selectie.

‘Aan het begin van dit seizoen hebben we te veel punten verloren, omdat we ook door stoppende spelers opnieuw moesten bouwen. Dat gaan we komend seizoen weer beleven. Een schone taak voor mij als trainer’, besluit de oefenmeester.

ASC’62 sluit het seizoen af als nummer vijf in 2H met 46 punten uit 26 wedstrijden.