Rohda Raalte-trainer Maatman: ‘Nog eenmaal genieten’

In Lichtenvoorde zit Kick Maatman voor het laatst op de bank van Rohda Raalte. De oefenmeester uit Deventer wil nog eenmaal genieten van zijn ploeg: ‘Afgelopen zondag heb ik de vraag ook gesteld voorafgaand aan het duel tegen RKHVV: Kan ik deze wedstrijd van jullie genieten? De jongens hebben daar op het veld prima op geantwoord. Dat moet zondag weer de doelstelling zijn.’

‘Omdat ik aardig druk ben met het opzetten van de nieuwe structuur en de inrichting van GA Eagles sta ik er niet constant bij stil, maar het komt wel rap dichterbij. Vanavond trainen we nog en dan is het al bijna afgelopen’, weet Maatman.

Na vier seizoenen kwam er vorige week het definitieve bericht dat Maatman vertrekt naar zijn ‘jeugdliefde’. Rohda Raalte werkte mee met deze overgang, ondanks een doorlopend contract van de trainer. Zodoende speelde Rohda Raalte onder Maatmans leiding afgelopen zondag al de laatste thuiswedstrijd. ‘Zondag was ik zeer tevreden over de uitvoering. Jongens als Broekhuis en Lemmens heb ik laten spelen, omdat ik vond dat ze dit verdienden.’ Uiteindelijk werd het tegen RKHVV 4-1.

Bij Longa’30 neemt verdediger Dave Bus zondag afscheid. De oud-speler van De Graafschap en GA Eagles krijgt nog wel een officiële afscheidswedstrijd aangeboden op dinsdag 8 juli tegen GA Eagles.

Aan rood-gele zijde worden het de laatste optredens van Rik Jan de Groot (Alcides), Jordi Lemmens (Berkum), Jasper Broekhuis (Schalkhaar) en Rick Vleems (vertrekt voor studie naar Utrecht). ‘Jongens die nog in het tweede elftal mogen spelen zullen daar een hele wedstrijd spelen. Voor de rest hebben we alleen Maurice Tepperik die nog geblesseerd is en kies ik ervoor om Jens Veldwachter wederom te laten keepen’, besluit Maatman.

Het duel van zondag staat onder leiding van scheidsrechter Van Ekelenburg.

Longa’30-Rohda Raalte, zondag 11 mei aanvang 14.00u