Groningen blijft boven Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft zondagmiddag kostbare punten verloren in de strijd tegen degradatie. De Deventenaren verloren, onnodig, de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

De bezoekers kwamen slecht uit de startblokken, al na drie minuten stond Groningen op 1-0. En wat beide ploegen ook probeerden. Het bleef 1-0. Groningen probeerde het met countervoetbal en hielp met name in de eerste helft een aantal kansen om zeep. Go Ahead Eagles deed dat in het tweede bedrijf. Met name vlak voor tijd waren dat serieuze mogelijkheden. Bizot moest ingrijpen bij een kans van Türüç. En Godée leek te schrikken van de mogelijkheid die hij vlak voor het einde kreeg, waarop ook hij zijn kans niet wist te verzilveren.

Groningen zal het minst wakker liggen van de missers. Go Ahead Eagles loopt hierdoor tegen een, ook naar het oordeel van Booy, onnodige nederlaag aan.

Groningen blijft ondanks de zege negende. Ook Go Ahead Eagles verschuift niet op de ranglijst en blijft op plek twaalf. Foeke Booy was in de voorbereiding van het duel hoopvol over het behalen van het linkerrijtje, maar moet zich echt richten op direct lijfsbehoud. Het verschil met de linkerkant is maar een paar punten, maar het gat met de nummer laatst (Roda) is ook maar zes punten. Aanstaande vrijdag wacht een hele belangrijke uitwedstrijd bij ADO Den Haag, dat met 24 punten op plek zeventien staat.

FC Groningen – GA Eagles
3′ 1-0 Chery

Opstelling GA Eagles: Andersen, Schmidt, Vriends, Van der Linden, Schenk (Haps/72), Overgoor (Rijsdijk/77), Falkenburg, Turuc, Godee, Kolder, Houtkoop (Antonia/63).