Go Ahead Eagles treft koploper in Deventer

Go Ahead Eagles mag zondag proberen de valse start van 2014 recht te zetten. Want bij de hervatting van de eredivisie, afgelopen zondag uit bij Cambuur, creëerden de Eagles geen kans. Foeke Booy stelde na afloop dan ook vast dat de thuisploeg de terechte winnaar van het duel was.

Winnen van Ajax lijkt geen gemakkelijke opgave, zo eindigde het heenduel in 6-0. Daarbij begonnen de Amsterdammers 2014 beter. De huidig koploper van de eredivisie won afgelopen zondag van PSV (1-0) en schakelde woensdag Feyenoord uit in de bekercompetitie (3-1). Go Ahead Eagles treft daarmee een tegenstander in vorm en tevens een tegenstander waarbij de onderlinge duels niet vaak in winst voor de Deventenaren resulteerden.

Go Ahead won maar zeven van de 28 eerdere thuisontmoetingen met Ajax. De laatste keer was in februari 1978. Jo Körver was destijds de doelpuntenmaker. De laatste eredivisie ontmoeting in Deventer was in september 1995. Dat duel werd met 0-4 gewonnen door Ajax.

De thuisploeg moet behalve Kevin Spanjaard ook Eric Falkenburg missen. De spits kreeg tegen Cambuur zijn vijfde gele kaart gepresenteerd waardoor hij geschorst is. Ook Joeri Schroyen is afwezig, maar dit heeft een meer definitief karakter. De linksback vertrok namelijk eerder deze week naar VVV. Frank de Boer kan niet beschikken over zijn aanvoerder Siem de Jong (spierblessure) .

Scheidsrechter bij het duel is de heer Wiedemeijer, hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Simons en Siebert.

Go Ahead Eagles – Ajax, zondag 26 januari 14.30 uur.