PEC Zwolle klaar voor wereldreis

PEC Zwolle traint morgen (vrijdag 3 januari) voor het eerst in 2014. Voorlopig is dit echter de laatste training in Nederland, want de ploeg van trainer Ron Jans vertrekt aanstaande zaterdag naar Zuid-Afrika voor een tiendaags trainingskamp. Voor Kamohelo Mokotjo (foto midden) wordt het een bijzondere trip. De PEC Zwolle-middenvelder kan zijn geboorteland laten zien aan zijn teamgenoten.

Het verblijf in Zuid-Afrika op het sportcomplex van de universiteit van Stellenbosch (in de buurt van Kaapstad) komt voort uit een samenwerking die de Zwollenaren hebben. PEC Zwolle helpt de Zuid-Afrikanen op hun beurt met het opzetten van een voetbalschool. Technisch directeur Gerard Nijkamp kwam in zijn verleden als KNVB Worldcoach in contact met de Afrikanen.

PEC Zwolle neemt de nieuweling Karagounis (Atromitos) mee naar Zuid-Afrika. Mahmudov (Excelsior’31) heeft zijn visum niet op tijd in orde. Aldaar speelt men twee oefenwedstrijden in het kader van de Stellenbosch Cup. Men speelt tegen het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town op dinsdag 7 januari (19u, ned tijd). Op zaterdag 11 januari (16u, ned tijd) speelt men tegen het Duitse VFB Stuttgart.

De ’transfer-twijfelgevallen’ Darryl Lachman en Rochdi Achenteh gaan ook gewoon mee op trainingskamp. Ook Fred Benson heeft inmiddels aangegeven tegenover VI open te staan naar een vertrek. De aanvaller wil graag zijn geluk in het buitenland beproeven.

Foto: Johan Wolff