5I: Raalte blijft stabiel (3-1), Wesepe wint ook (3-2)

SV Raalte was vorige week vrij. Toch had Raalte geen last van deze ‘verstoring’ in het wedstrijd programma. Thuis tegen Nieuw Heeten werd met 3-1 gewonnen. Wesepe pakte ook een prima overwinning. Thuis tegen SDOL wonnen de mannen van Dave Kok met 3-2.

De twee periodetitels in 5I gaan over tien wedstrijden. Met acht duels gespeeld heeft Raalte nog één punt (in de komende twee duels) nodig om deze eerste periodetitel te bemachtigen. Mede door de winst van gisteren thuis tegen Nieuw Heeten kon Raalte zich deze prima uitgangspositie verschaffen. In het duel aan de Jan van Arkelstraat kwam de ploeg van trainer Jan Plagman binnen tien minuten op voorsprong. Jurry Tibben (foto, boven) zorgde voor de openingstreffer (1-0). Tien minuten later kreeg het hardwerkende Nieuw Heeten de gelijkmaker op het bord (Piet Krieger, 1-1).

Raalte-aanvoerder Marnix van Santen besliste echter het duel. In de 27e minuut zette hij Raalte weer op voorsprong (2-1) en na ruim een uur spelen kreeg hij de 3-1 ook op zijn naam. Na de 3-1 pakte Nieuw Heeten nog weer het initiatief zonder tot scoren te komen.

Bij Wesepe tegen SDOL vielen vijf doelpunten. Een duel ook met twee gezichten, de eerst helft was in het voordeel van de Luttenbergers, de tweede helft was voor de thuisploeg. Met een ruststand van 1-1 (doelpunten Wichems, Wesepe en Zwakenberg, SDOL) mocht Wesepe niet klagen. Na rust was de ploeg van trainer Dave Kok echter beter. Sander de Vos (2-1) en Robin Kemper (3-1) zorgden rond een uur spelen voor de zege. Een doelpunt in de slotsecondes van Ludo Zwakenberg (3-2) kon daar geen verandering meer in brengen.

Volgende week speelt Mariënheem uit tegen SC Deventer. Is het USV tegen Raalte, Nieuw Heeten tegen Go Ahead, SP Vroomshoop tegen Wesepe en SDOL-Ulu Spor.

Uitslagen 5e klasse I (10 november):
SC Deventer-USV 2-1
Ulu Spor-Mariënheem 2-0
Vilsteren-SP Vroomshoop 1-6

Foto’s: Refik Kose (Raalte-Nieuw Heeten)