5I: Raalte, SP Deventer en Mariënheem de nacompetitie in

Het seizoen zit erop in 5I. Althans voor de ploegen die geen recht hebben op het ’toetje’. Raalte had nog een kleine kans op directe promotie. Mariënheem was bij minimaal een kleine nederlaag in Luttenberg zeker van een mooie verlenging van het seizoen.

‘We behaalden een knappe overwinning qua resultaat’, wist Raalte-trainer Jan Plagman. Sportclub Deventer die inmiddels ook zeker waren nacompetitie was een geduchte tegenstander. ‘De eerste helft speelden we echt niet goed. Na rust maakt Jurry Tibben voor ons de 0-1 en kregen zij enkele goede kansen. We hielden stand, waardoor we met een goed gevoel de nacompetitie in gaan.’

Had de oefenmeester van Raalte met een achterstand van drie punten op Ulu Spor nog de illusie op een directe promotie? ‘Vroomshoop en Ulu Spor speelden tegen elkaar. Met één punt hadden beiden wat ze wilden. De één het kampioenschap en de ander met een tweede plaats en de directe promotie. Ik had me daar geen illusies over gemaakt dat ze dit weg zouden geven.’ Volgende week is Raalte vrij. Die week daarop start de nacompetitie. Tegenstanders in de poule van drie worden pas volgende week definitief bekend.

Mariënheem kan juichend verliezen
Mariënheem verloor vandaag in Luttenberg de derby van SDOL met 2-1. Bij een beperkte nederlaag zou de ploeg van trainer Sander Brinkman de nacompetitie mogen spelen, omdat men dan als vijfde eindigde in 5I. SDOL kon dit bij een grote overwinning nog in gevaar brengen. ‘Het was een wedstrijd waar spanning op zat, dat zag je aan alles. Er was veel publiek op afgekomen. Daardoor was het denk ik ook een slechte wedstrijd met weinig kansen’, zag Simon Rijsemus namens de Mariënhemers.

‘In de eerste helft kregen we een onterechte strafschop tegen, na een perfecte sliding op de bal van Koen Koerhuis. Ongelofelijk dat de scheidsrechter daarvoor floot. Daarmee kwamen we 1-0 achter. In de tweede helft valt de bal op het middenveld er tussen in vliegt de bal er even later zomaar in: 2-0. Met deze stand zouden we volgende week nog een beslissingswedstrijd moet spelen. Gelukkig wist Lean Hobert een fout van hun keeper af te straffen waardoor het een kwartier voor tijd 2-1 werd. Deze stand hebben we redelijk eenvoudig overeind kunnen houden’, vertelt een opgeluchte Rijsemus.

Mariënheem kon na de nederlaag juichend van het veld. De ploeg van Brinkman gaat de nacompetitie in met een poule tegen twee andere ploegen. Zoals het nu lijkt zijn dit Vosta uit Enschede en Vasse. De winnaar plaatst zich voor de vierde klasse volgend seizoen.

Door het niet plaatsen voor de nacompetitie werd bij SDOL afscheid genomen onder andere van trainer Mario Koerkamp. Hij stopt na dit seizoen met het trainerschap in Luttenberg. Remco Solen is zijn opvolger.

 

Foto’s: Miranda Veldkamp (SDOL)