5I: Raalte en Mariënheem verliezen; spannende laatste speeldag

Zowel Raalte als Mariënheem verloren gisteren met het minimale verschil. Raalte verkeek daarmee tegen USV (1-2) zo goed als zeker zijn kansen op promotie. Mariënheem verloor thuis van Sportclub Deventer (2-3), maar is bij minimaal verlies met één doelpunt verschil in de derby tegen SDOL verzekerd van nacompetitie.

Het had voor Raalte een mooie zondag kunnen worden. Bij winst op USV waren er op de laatste speeldag nog volop promotiekansen voor de ploeg van trainer Jan Plagman. Immers promoveren de eerste twee ploegen in 5I rechtstreeks en spelen die ploegen Sportlust Vroomshoop en Ulu Spor tegen elkaar komende zondag. Door het 1-2 verlies van Raalte is Sportlust Vroomshoop echter al zeker van promotie en heeft Ulu Spor aan één punt genoeg om tweede te worden.

Na een 0-0 ruststand wist Tjerk Poppens de score gisteren aan de Jan van Arkelstraat te openen namens de Nieuwleusenaren (0-1). In minuut 66 bracht Rick van der Ros echter weer hoop de Raalter harten door de gelijkmaker te maken, maar opnieuw Poppens schoot vlak voor het laatste fluitsignaal alle directe ‘promotiehoop’ voor Raalte aan diggelen. Komende zondag wacht Raalte het lastige uitduel tegen Sportclub Deventer. Mocht Raalte winnen en Ulu Spor verliezen van Sportlust Vroomshoop, dan volgt er nog een beslissingswedstrijd tussen beide ploegen. Het is nog niet helemaal gedaan!

In Mariënheem trad de plaatselijke SV aan tegen de tegenstander van Raalte komende zondag: Sportclub Deventer. Ook in deze wedstrijd werd de eerste helft niet gescoord. Niels van Schooten bracht de Mariënhemers op voorsprong na goed 50 minuten voetballen (1-0). De uitploeg kwam echter terug in de wedstrijd na de 1-1 en zelfs 1-2. Met de 2-2 van Lean Hobert leek uiteindelijk de eindstand bepaald te worden (2-2), tot Sportclub Deventer de 2-3 een paar minuten voor tijd nog wist te maken. Voor Sportclub Deventer scoorden: Mirza Sarvan (2x) en Senol Kök.

De stand laat in 5I zien dat Sportclub Deventer (op plaats vier) nu ook zeker is van nacompetitie. Ulu Spor of Raalte komt hier bij niet directe promotie dus nog bij. De derde ploeg die nacompetitie mag spelen is Mariënheem of SDOL. Laat die twee ploegen nu komende zondag tegen elkaar spelen. De Mariënhemers hebben drie punten meer en een beter doelsaldo. SDOL zou met twee goals verschil moeten winnen om nacompetitie te mogen spelen. Mocht SDOL met twee goals verschil winnen, dan is het doelsaldo gelijk maar hebben de Luttenbergers meer doelpunten vóór in de eindstand.

Overige uitslagen 5e klasse I op zondag 27 april:

Ulu Spor-SDOL 2-2
Go Ahead-Nieuw Heeten 0-0
Wesepe-Sportlust Vroomshoop 2-4

 

Foto’s: Henk Klein Koerkamp (SV Mariënheem)