Het was vanmiddag ‘d’r op of d’r onder’ voor Raalte in de uitwedstrijd tegen Holten. Beide ploegen strijden voor de felbegeerde derde plaats, oftewel directe promotie naar de vierde klasse. Voor de Raaltenaren, onder leiding van trainer Jan Plagman, werd het een zure 1-0 nederlaag, waardoor men zich naar alle waarschijnlijkheid mag gaan opmaken voor de nacompetitie.

‘De eerste helft was gelijk opgaand. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, wij hadden misschien nog wel de iets gevaarlijkere kansen, zonder dat je echt van 100% kansen kon spreken’, vertelt Raalte-middenvelder Gerben Wijnhout na afloop van het belangrijke duel in Holten.

Raalte dat het moest stellen zonder Hegteler, Buyuktas, Van Santen en doelman Tiggelhoven, kwam ondanks dat vol vertrouwen naar Sportpark Meermanskamp. Een typische 0-0 wedstrijd waar de spanning vanaf droop en waarin één doelpunt de winst zou opleveren.

Wijnhout vervolgt: ‘Rond de 55e minuut kregen we een discutabele penalty tegen. Het was een overtreding, maar de vraag was of het binnen de zestien was. Holten maakte daardoor 1-0 en had verder een licht overwicht. In de laatste minuten hadden we zeker nog een offensief en zelfs recht op een strafschop. Een hoge bal viel binnen het strafschopgebied op een arm van een Holten-verdediger, een penalty naar mijn mening. We kregen hem niet, waardoor het 1-0 bleef.’

Voor Raalte zijn de druiven zuur. Gedurende een lang gedeelte van het seizoen stond men binnen de top-3 en dus een promotieplek. Nu de prijzen worden verdeeld moet men afstand doen van deze plaatsen en lijkt men veroordeeld tot de nacompetitie. ‘Erg jammer, met een beetje geluk hadden we ook na vandaag nog gewoon voor de prijzen meegedaan’, besluit Wijnhout.

Uitslagen 5H (7 april 2013):

Holten-Raalte 1-0
SDOL-Broekland 1-3
Dalfsen-Nieuw Heeten 2-1
Marienheem-Gorssel 2-0
Epse-Wesepe 0-1
Lettele-Hoonhorst 0-1

Stand top-5 5H (per 7 april 2013):

1 Broekland 18-49*
2 Dalfsen 17-43
3 Holten 17-37
—-
4 Hoonhorst 18-34
5 Raalte 18-34

 

* Broekland is door de overwinning op SDOL (1-3) vandaag in ieder geval zeker van promotie!