5H: Lettele verliest van titelkandidaat, Wesepe ook onderuit

In 5H verloren Lettele en Wesepe hun thuisduels. Beide ploegen verloren met minimale verschillen. Lettele verloor van DAVO (2-3) en Wesepe wist mede-middenmoter V en L er niet onder te krijgen (0-1).

Wesepe had in het thuisduel tegen V en L zeker mogelijkheden om minimaal één keer te scoren. Anders dan de score doet vermoeden was het een aantrekkelijk duel voor de toeschouwers met een spel dat op en neer golfde. Na dik een uur spelen was het Eduard van den Beld die de enige treffer van de middag maakte (0-1). Volgende week coacht trainer Dave Kok (foto) zijn laatste competitieduel voor Wesepe. De oefenmeester uit Deventer neemt na vier seizoenen afscheid in en tegen Terwolde.

Lettele speelt komende zondag in Deventer tegen Go Ahead nog niet de laatste wedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Paul Roskam richt zich al een tijdje op de nacompetitie na de eerste periodetitel. Tegen de oude ploeg van Roskam en titelkandidaat DAVO werd zondag in eigen huis met 2-3 verloren. DAVO en Sportclub Deventer zijn in een hevige titelstrijd verwikkeld. Beide ploegen hebben voorafgaand aan de laatste speeldag evenveel punten.

DAVO kwam in Lettele voor rust op 0-2 door doelpunten van Boudewijnse en Waragoda. Na rust maakte Lettele 1-2 na een eigen doelpunt van DAVO. Lieftink maakte tien minuten later de marge weer twee (1-3). Sven Spikker bracht kort voor het einde nog enige spanning terug (2-3) maar verder kwam men niet.

Beluister ook de reactie van Wesepe-trainer Dave Kok gemaakt door AirplaySport.