De charme van het bekertoernooi zit vaak in de verassingen die erin zitten. Ploegen die vooraf de kleinste van de twee zijn, winnen en stunten tegen een grootmacht. Voor het duel van vanavond tussen Lemelerveld en Rohda Raalte hoeven weinig voetbalkenners zich af te welke ploeg van de twee de underdog is. De vraag is: Kan Lemelerveld stunten tegen Rohda Raalte?

Lemelerveld
De Oranje-Witte formatie van trainer Edwin Duim won afgelopen zondag eenvoudig in en tegen Diepenveen met 1-4. De Lemelervelders blijven hierdoor trotse koploper 4H en hebben alleen nog Colmschate’33 achter zijn (op drie punten) als naaste belager voor de titel. Over twee weken (paasmaandag 1 april) staat de ontmoeting in Colmschate op het programma. Hier kan de beslissing voor de titel gaan vallen.

Wanneer je naar de beker-tegenstanders van de Lemelerveld in het bekertoernooi kijkt, is het niet eens zo verwonderlijk dat men in de vijfde ronde van de beker staat. De meest verrassende uitslag viel voor de Lemelerveld in de poulefase te noteren. Men won toen uit bij derdeklasser Heeten met 2-4.

In Hengelo won Lemelerveld exact twee weken geleden van Barbaros. Met het kleinst mogelijke verschil (na strafschoppen) meldde Lemelerveld zich voor de vijfde ronde.

Bekeruitslagen Lemelerveld:
Poulefase: Lemelerveld-Daarle 12-1, Heeten-Lemelerveld 2-4 en Haarle-Lemelerveld 1-3
1e ronde: Lemelerveld-Broekland 1-0
2e ronde: Lemelerveld-Kloosterhaar 1-0
3e (tussen)ronde: Vrijgeloot
4e ronde: Barbaros-Lemelerveld 2-2. Lemelerveld wint na strafschoppen.

Rohda Raalte
De formatie van Kick Maatman werd voorafgaand aan het seizoen niet direct als titelkandidaat bestempeld. Kenners zagen in Alcides en Be Quick 1887 toch meer een ploeg die met de titel aan de haal zou gaan in de Hoofdklasse C. Wie in de winterstop zijn geld nog mocht verzetten, zou Rohda Raalte ook zeer serieus moeten nemen voor het kampioenschap.

Na een valse start tegen Rigtersbleek (1-0) heeft Rohda Raalte de ‘flow’ na de winterstop weer helemaal te pakken. Na overwinningen op Nieuw Buinen (1-0) en Juliana’31 (0-1) werd dit weekend enigszins geflatteerd RKHVV in Huissen met 0-4 aan de kant gezet. De titelstrijd ligt nog volledig open, maar Rohda Raalte lijkt de beste papieren te hebben met vijf verliespunten minder dan Be Quick 1887 en MSC.

In de beker heeft Rohda Raalte alleen in de poulefase een verliespartij moeten noteren. Thuis tegen Berkum verloor men met 1-2. Omdat er twee ploegen doorgaan in de bekerpoules van eerste klasse en hoger, bekerde ook Rohda Raalte gemakkelijk door. Alleen zaterdag Hoofdklasser SVZW legde de Raaltenaren nog het vuur aan de schenen, maar men wist uiteindelijk op een koude dinsdagavond (26 feb.) zich te plaatsen voor de vijfde ronde. Een 2-1 overwinning tegen de Wierdenaren was een feit.

Bekeruitslagen Rohda Raalte:
Poulefase: Rohda Raalte-Dos Kampen 2-1, Achilles’12-Rohda Raalte 0-2, Rohda Raalte-Berkum 2-1.
1e ronde: Vroomshoopse Boys-Rohda Raalte 0-1
2e ronde: SDOL-Rohda Raalte 0-5
3e (tussen)ronde: Vrijgeloot
4e ronde: Rohda Raalte-SVZW 2-1

 

Dinsdag 19 maart:

5e ronde Districtbeker Oost

Lemelerveld-Rohda Raalte

Sportpark Heidepark, Lemelerveld

Aanvang 20.00u

 

Overige wedstrijden 5e ronde:

Grol-DVS’33 3-7 (gespeeld op 12 maart)

CSV Apeldoorn-HSC’21

DFS-Presikhaaf

GA Kampen-Lienden

Quick’20-Achilles’29

Rigtersbleek-Owios

Zwart Wit’63-De Treffers