5A: Winst voor Nieuw Heeten, Hoonhorst en SDOL

In 5A wisten de drie Sallandse ploegen Nieuw Heeten, Hoonhorst en SDOL hun Twentse opponent te verslaan. Voor Nieuw Heeten en SDOL betekent dit, met nog één wedstrijd te gaan, drie punten voor het goede gevoel. Hoonhorst houdt nog kans op het spelen van nacompetitie voor promotie.

Nieuw Heeten won in eigen huis van Bornerbroek (1-0). Ronnie Schiphorst maakte na een uur spelen de enige en winnende treffer voor de ploeg van trainer Harold Sneller. Bornerbroek is een concurrent voor plek vijf van Hoonhorst.

De Hoonhorsters wonnen in Almelo van La Premiere met aantrekkelijke cijfers (4-6). Bij rust was het 1-5 voor de ploeg van trainer Bert Spies. Sten Klein Herenbrink scoorde viermaal, Robin Broeks eenmaal. Jeroen Spin scoorde namens de thuisploeg (1-5). Na rust kwam La Premiere nog sterk terug toen Nick van Buul (2-5) en Patrick Jonker tweemaal wisten te scoren (4-5). Hoonhorst vergaf echter de drie punten niet toen Jacco Broeks kort voor het einde 4-6 wist te maken.

Hoonhorst staat op een vijfde plaats in 5A met 38 punten. Bornerbroek heeft 37 punten. Komende zondag spelen beide ploegen tegen titelkandidaten: Hoonhorst-Heracles en Bornerbroek-Mariënheem. Voorwaarde dat de vijfde plaats recht geeft op nacompetitie is wel wat de nummer twee in 5A het directe beslissingsduel tegen de nummer twee in 5B weet te winnen.

In Luttenberg won SDOL van Manderveen met 5-1. De afzwaaiende aanvoerder Ludo Zwakenberg scoorde tweemaal. Verder wisten Mike Spoolder, Siebe Lorkeers en Mark Alferink (foto) het net te vinden tegen nummer voorlaatst.

Komende zondag speelt SDOL, tevens het afscheidsduel voor trainer Remco Solen, in en tegen Vilsteren. Nieuw Heeten speelt in en tegen Manderveen.