5A: Nieuw Heeten en SDOL sluiten af met ruime zeges

In 5A speelden de Sallandse ploegen USV, Mariënheem en Hoonhorst nog om de prijzen op de laatste speeldag. In hun schaduw waren de duels Zenderen Vooruit-Raalte, Manderveen-Nieuw Heeten en Vilsteren-SDOL van minder belang. Toch wilden ook deze ploegen de nodige energie geven voor een mooi afscheid van het seizoen.

Raalte speelde tegen nummer vier Zenderen Vooruit. De Twentse ploeg maakt zich op voor de nacompetitie en won met 3-0 van de ploeg van trainer Jan Plagman. Voor rust werd door goals van Besselink (2x) en Klaassen de eindstand bereikt. Raalte eindigt de competitie als tiende met 28 punten uit 24 duels.

De Raaltenaren zakten een plaats, omdat Nieuw Heeten wist te winnen bij Manderveen. Tegen de nummer een-na-laatst won de ploeg van trainer Harold Sneller zeer ruim (0-5). Doelpunten werden gemaakt door drie goals van Koen ten Have, Harald Beldman en Jort Schutte. Nieuw Heeten sluit het seizoen af als nummer negen met 29 punten uit 24 duels.

Bij Vilsteren-SDOL werd afscheid genomen van SDOL-trainer Remco Solen. De oefenmeester neemt na één seizoen afscheid, omdat hij werk en hobby niet meer kan combineren. Zijn ploeg gaf hem een waardig afscheid door met 1-7 te winnen van de hekkensluiter in 5A. Komende woensdag krijgt ook de afzwaaiende aanvoerder van de Luttenbergers Ludo Zwakenberg nog een afscheidswedstrijd aangeboden. Dit duel tussen SDOL 1 en All-stars SDOL start om 20u in Luttenberg.

Vilsteren eindigt in 5A met 5 punten uit 24 duels onderaan. SDOL sluit af als zevende met 32 punten.