Platte wagen Marienheem loopt vast in Bornerbroek

Mariënheem komt vanaf 1996 steevast uit in de vijfde klasse. Promotie en zelfs een kampioenschap zou legendarisch zijn geweest. Die kans lag de ploeg van trainer Sander Brinkman afgelopen zondag voor de voeten. Winst voor Mariënheem en puntverlies van Heracles bij Hoonhorst zou een kampioenschap betekenen. Het liep echter anders.

Op de laatste speeldag in 5A waren er nog drie titelkandidaten over. Heracles en Mariënheem aan kop met 50 punten en USV daaronder met 48 punten. Zowel Heracles als Mariënheem troffen een tegenstander die nog voor een plek in de nacompetitie streden. Heracles speelde in en tegen Hoonhorst. Mariënheem speelde in en tegen Bornerbroek.

Heracles wist te winnen tegen de ploeg van trainer Bert Spies. Bij rust kregen de Mariënhemers door dat Heracles op een 0-2 voorsprong stond. Een penalty van Gerritsen (0-1) en Sirin (0-2) maakten de kampioenskansen van de Almeloërs erg groot. Zeker gezien de achterstand tijdens de ’thee’ van Mariënheem in Bornerbroek (1-0, doelpunt Scholten).

In de tweede helft werd het nog zeer spannend toen Mariënheem wat terugdeed door een vrije trap van Maikel Lorkeers in twee instanties (1-1). Een overwinning van de Mariënhemers zou bij winst van Heracles in ieder geval een beslissingswedstrijd betekenen voor het kampioenschap in 5A. Die illusie werd een paar minuten later alweer teniet gedaan toen Timmerhuis de 2-1 maakte namens de thuisploeg. Hoonhorst was inmiddels van 0-3 naar 2-3 gekomen. Eijkelkamp en Klein Herenbrink scoorden namens de Hoonhorsters. Zou USV dan toch weer in beeld komen voor het kampioenschap? De Nieuwleusenaren stonden bij rust weliswaar met 0-1 achter thuis tegen Langeveen, maar wisten dit om te draaien tot een 2-1 voorsprong door goals van Meijerink en Ekkelenkamp (2-1).

Het was uiteindelijk Heracles dat de titel greep. Na de 2-4 van Gerritsen voor Heracles in Hoonhorst, kwam Mariënheem via Koen Koerhuis in Bornerbroek in de slotfase nog wel tot 2-2, maar daar bleef het bij. USV-Langeveen bleef 2-1. Hierdoor werd Heracles kampioen met 53 punten. Mariënheem en USV hebben beiden 51 punten en spelen aanstaande donderdag een beslissingsduel in Hoonhorst (aanvang 14.00u).

De winnaar van het beslissingsduel (wordt tweede in 5A) mag daardoor een nieuw beslissingsduel spelen tegen nummer twee van 5B (Buurse). De winnaar van dat duel aanstaande zondag op neutraal terrein, speelt komend seizoen in de vierde klasse. De verliezer van USV-Mariënheem mag in de nacompetitie nog proberen te promoveren. Hierin speelt men een dubbel duel tegen De Lutte.

Hoonhorst haalde, doordat Bornerbroek niet wist te winnen, ook de nacompetitie. Afhankelijk wie tweede wordt in 5A (USV of Mariënheem) speelt Hoonhorst tegen Fleringen of De Lutte een dubbel duel in de nacompetitie.

Foto’s: Henk Klein Koerkamp