5A: Brilstand bij Raalte-Nieuw Heeten, Vilsteren pakt een punt

In 5A eindigde Raalte-Nieuw Heeten in 0-0. Beide ploegen zijn uitgespeeld en deelden de punten. Vilsteren pakte in en tegen Langeveen ook een punt door met 2-2 gelijk te spelen. Het was het vijfde punt van het seizoen voor de ploeg van trainer Dik Runherd. USV blijft op zijn beurt aangehaakt voor een top-2 positie door de knappe winst in en tegen Hoonhorst (1-2).

Bij Raalte en Nieuw Heeten vielen in deze editie weinig bijzonderheden te noteren. Toeschouwers omschreven de wedstrijd tussen de nummer acht en tien in 5A als ‘bloedeloos’.

Vilsteren kende na twaalf nederlagen op rij weer een lichtpuntje. In en tegen Langeveen kwam de ploeg zelfs op voorsprong (Mars, 0-1). Thijs Averes maakte echter dit ongedaan met de 1-1 en 2-1. Toch wist Tuin nog de 2-2 te maken waardoor een punt gepakt werd in het Twentse dorp. Het was tevens de derde keer dit seizoen dat er twee of meer goals werden gemaakt in één wedstrijd.

USV wist in Hoonhorst met 1-2 te winnen. Zo blijft de ploeg van trainer Theo van ’t Zand nog in de race voor een toppositie. Men staat op vier punten van koploper Heracles en twee punten van nummer twee Mariënheem. In Hoonhorst kwam USV op achterstand na een goal van Brenden Eijkelkamp (1-0). Valentijn Volgelzang (foto) en Rick Timmerman wist de score in het laatste kwartier echter om te buigen.

Komende zondag is het Mariënheem-Vilsteren, La Premiere-Hoonhorst, Nieuw Heeten-Bornerbroek en Raalte-USV.