Aanstaande zaterdag rijden vijftien bussen vanuit Deventer naar Amsterdam voor het eredivisieduel tussen Ajax en Go Ahead Eagles. De vijftien bussen worden gevuld met 800 supporters die allen hopen de drie punten weer mee richting het oosten te nemen. Wie de boeken erop naslaat ziet dat het een moeilijk verhaal wordt. De laatste keer dat Go Ahead won tegen Ajax was in 1965, in Deventer. Alle daaropvolgende competitiewedstrijden gingen verloren op een 1-1 gelijkspel in 1987 na.

De historie spreekt dus in het voordeel van de Amsterdammers. De afgelopen duels gingen echter niet zoals men in Amsterdam graag ziet. In zowel Barcelona als Eindhoven kreeg Ajax met 0-4 klop. De bekerontmoeting met FC Volendam leek een uitgelezen mogelijkheid om vertrouwen te tanken. Maar er waren woensdag 120 minuten nodig om de Jupiler League-club opzij te zetten. Het lijkt dan ook veilig om te stellen dat Ajax in een wat moeilijke periode zit. Wat ook te zien is aan de stand op de ranglijst, Ajax heeft maar twee punten meer dan de bezoekers uit Deventer.

Wat ook wat zegt over de prestaties van Go Ahead Eagles. Hoewel ook zij de afgelopen competitieduels niet heel goed doorkwam. Tegen AZ werd verloren en tegen het tiental van Cambuur werd slechts één punt behaald. Het bekerduel tegen DVS’33 werd wel gewonnen, maar dat was een moetje. Hoewel de historie niet in het voordeel van de bezoekers is, zullen zij proberen om met haar aanvallende spel waarmee ze het eerder Utrecht en PSV moeilijk maakten, Ajax te tackelen.

Scheidsrechter bij het duel is de heer Van Sichem. Zijn assistenten zijn heren Boonman en Strijker.

Ajax – Go Ahead Eagles, zaterdag 28 september aanvang 20.45 uur.