Weer ontving GA Eagles afgelopen zondag de nodige complimenten over het vertoonde spel en de sfeer in de Adelaarshorst, maar beleefde men niet een ‘driepunter’. Na een kwartier voor tijd nog tegen negen Groningers te moeten spelen, kon men de ‘buit’ (een 3-2 voorsprong) niet binnenhouden. Zeefuik dompelde Deventer in rouw (3-3).

Wie in het laatste kwartier goed keek zag veelzeggende dingen die de wedstrijd hadden getekend: GA Eagles-spits Kolder met kramp (na een prima wedstrijd hard te hebben gewerkt), discussiërende fans (moest men 4-2 maken of de 3-2 verdedigen?) en een GA Eagles-verdediging die achteruit liep.

Na de prachtig uitgespeelde 1-0, speelde Kolder net als zijn lichaamsbouw: beresterk. De Groninger in rood-gele dienst is het aanspeelpunt waardoor GA Eagles rust in de wedstrijd kan leggen. Rust, die het zeker gezien de aanvallen over en weer hard nodig had. Na een storm van voetbalgeweld, waar beide fanschare van genoten, stond het in de 70e minuut 3-2 in het voordeel van de thuisploeg en 11 tegen 9. De wil om de 3-2 vast te houden was zeker aanwezig, maar de kracht en het vertrouwen uiteindelijk niet meer. Het was Zeefuik die uit een corner tegen de 3-3 aanliep. Het applaus na afloop van de teleurgestelde GA Eagles-fans richting de, ook teleurgestelde, spelersgroep was veelzeggend.

Komende zaterdag speelt GA Eagles in Waalwijk tegen RKC, aanvang 19.45u.

GA Eagles-FC Groningen 3-3
11′ 1-0 Kolder
45′ 1-1 Chery
47′ 2-1 Kolder
54′ 2-2 Adorjan
59′ 3-2 Schenk
87′ 3-3 Zeefuik

ROOD: 68′ Adorjan (GRO) 70′ Letschert (GRO),2x geel

Opstelling GA Eagles: Room; Amevor, Vriends, Van Der Linden (90.+2 Kavak), Schenk; Falkenburg (66.Lambooij), Overgoor, Türüç; Antonia, Kolder (80.Godee), Houtkoop.