4H: Prachtig scenario Haarle, monsterscore Broekland

In 4H stond er zondag alleen voor Haarle nog het nodige op het spel. De ploeg van trainer Richard Smit kon zich nog plaatsen voor de nacompetitie. Bij een eigen overwinning thuis tegen Dalfsen en puntverlies van SV Zwolle was er nog een plek voor het ’toetje’.

Om in ieder geval een kans te maken op de nacompetitie moesten de Haarlenaren zelf winnen. Tegen Dalfsen, dat uitgespeeld was, kwam men voor rust op achterstand na een goal van Ruben Middelveen (0-1). Na rust wisten Eli Nahuis en Arnon Zwijnenberg echter het duel in een bestek van één minuut te kantelen (2-1).

Afhankelijk van SV Zwolle werd met spanning gewacht op de einduitslag van SV Zwolle-Ulu Spor. De Zwolse derby eindigde verrassend in 2-2, Ulu Spor is namelijk al gedegradeerd. Hierdoor Haarle zich mag gaan opmaken voor de nacompetitie. Donderdag speelt men in de halve finale eerst uit tegen FC Jeugd uit Ede. Komende zondag speelt men thuis.

Voor Broekland stond er op de laatste speeldag in 4H niets meer op het spel. Broekland, al veilig, speelde al om 11u in Deventer tegen degradant IJsselstreek. Het werd een monsterscore. De ploeg nam afscheid van trainer Arnoud Rouwenhorst met een 0-10 overwinning.

OVC’21 verloor in Bathmen van ABS met 4-1. De ploeg van trainer Hendri Zwinselman wist echter al dat men veroordeeld was tot het spelen van nacompetitie om degradatie te voorkomen. Komende zondag spelen de Ommenaren hierin uit tegen Wissel. Die zondag daarop speelt men thuis. De winnaar speelt komend seizoen in de vierde klasse.