4H: Kansen op periodetitel Dalfsen levend, OVC’21 wint

In 4H gaan Haarle en Dalfsen nog voor een plek in de nacompetitie om promotie. OVC’21 strijdt nog tegen degradatie, maar wendde door een overwinning in ieder geval directe degradatie van zich af.

Broekland is uitgespeeld en speelde in een thuisduel tegen SV Zwolle met 0-0 gelijk. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst staat hierdoor achtste met 34 punten uit 24 duels.

Haarle verloor sinds 1 maart niet meer (SV Zwolle uit, 6-2) en leek hard op weg naar een derde periodetitel of een goede eindklassering in de competitie die recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Zondag verloor de ploeg van trainer Richard Smit echter met 3-1 in Deventer van nummer twee FC RDC. Tom Hemmes (1-0) en Tesh Ros (2-0 en 3-0) zorgden voor een ruime voorsprong. Erik Westendorp deed namens de gasten uit Haarle nog wel wat terug een kwartier voor tijd (3-1). Door het verlies zijn de periodetitelkansen geslonken en moet men de laatste twee wedstrijden winnen om nog kans te maken op nacompetitie.

Dalfsen had weinig te duchten in eigen huis van Ulu Spor (6-0). De Zwollenaren kunnen directe degradatie nog voorkomen, maar hielpen zichzelf in het duel tegen de ploeg van trainer Peter Reumer niet in het zadel. Erik Koedijk scoorde tweemaal voor rust (2-0). Na rust wist Daan van der Vegt met vier goals de eindstand te bepalen (6-0).

Nummer elf OVC’21 won thuis van directe concurrent en nummer twaalf De Gazelle (3-0). Goals van Legebeke, VD Poel en een eigen goal brachten de overwinning. Beide ploegen lijken zich op te gaan maken voor de nacompetitie om niet te degraderen uit 4H.

Komende zondag is het OVC’21-SV Zwolle, Broekland-Haarle en Dalfsen-Holten. Met name Dalfsen-Holten is cruciaal aangezien beide ploegen bovenin staan in de strijd om de derde periotitel.

Foto’s: Kristian Giesen