4H: Hoonhorst degradeert, Dalfsen nacompetitie en Broekland veilig

Een superspannende speeldag stond veel Sallandse ploegen in 4H te wachten. Broekland, OVC’21, Hoonhorst en Dalfsen, allen hadden ze nog de mogelijkheid te degraderen of in ieder geval nacompetitie te moeten voetballen. Aan het einde van de slotdag in 4H, toen de rook was opgetrokken, bleek Hoonhorst te zijn gedegradeerd en DAVO en Dalfsen veroordeeld te zijn tot nacompetitie om ook volgend seizoen 4e klasse te mogen spelen.

Broekland verloor thuis van OVC’21 met 1-3. Door de nederlaag blijft de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst de nacompetitie op doelsaldo bespaart. De Broeklanders hebben een beter doelsaldo dan Dalfsen en DAVO. OVC’21 ontsnapte door de overwinning ook aan de nacompetitie-dans. De ploeg van trainer Hendri Zwinselman schakelde net op tijd ervaren spelers in, waarmee het de laatste vijf wedstrijden ongeslagen wist te blijven.

Dalfsen versloeg thuis de kampioen Turkse Kracht met 6-2. Slachtoffer van die nederlaag werd Hoonhorst. Door een nederlaag van de Hoonhorsters bij DAVO met 4-1, kon men degradatie helaas niet voorkomen. Zuur voor de ploeg van trainer Bert Spies aangezien men bijna het gehele seizoen boven de ‘streep’ stonden.