4H: Haarle wint van kampioen, Broekland en Dalfsen verliezen

In 4H werd Witkampers vorige week kampioen. De ploeg uit Laren moest deze week op bezoek bij Haarle, die zeker na deze zondag nog alle kansen hebben op het spelen van nacompetitie. Broekland en Dalfsen verloren vandaag. Zonde, zeker voor Dalfsen dat nog in de race is voor de derde periodetitel.

Kampioen Witkampers opende in Haarle de eerste helft met twee goals van oud-Rohda speler Sander Kok (0-2). Nahuis maakte uit een penalty (1-2), waarna Richard Kok voor 1-3 tekende. Na een blessurebehandeling voor de scheidsrechter ging het ‘los’ voor de thuisploeg. Jari ten Have (2-3) en Eli Nahuis (penalty, 3-3) zorgden al voor een knappe gelijke stand.

Tien minuten voor tijd maakte Jari ten Have een schitterende treffer (4-3). Hij volleerde de winnende na een voorzet van Nahuis. Door de winst staat Haarle op een derde plaats met 44 punten uit 23 duels. Al met al zijn er nog voldoende kansen op het behalen van de nacompetitie. Komende zondag wacht het uitduel tegen nummer twee FC RDC.

Broekland verloor in en tegen Holten met 6-2. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst maakte de eerste en laatste treffer van de middag. Helaas voor de Broeklanders maakte de thuisploeg in de tussentijd zes treffers. Aron Schiphorst maakte de openingstreffer (0-1), Ruben Simons de laatste (6-2). In de tussentijd scoorden Daan Wissink (2x), Bas Tuitert, Thijs Huisman en Erik Peters namens Holten. Broekland heeft 30 punten uit 22 duels en bezet de achtste plaats.

Komende donderdag speelt Broekland in Zwolle het inhaalduel tegen Ulu Spor (19.30u). Op zondag speelt men thuis tegen SV Zwolle.

Dalfsen was goed op weg in de derde periode, maar verloor zondag in en tegen Zwolle. Na een 0-1 voorsprong bij rust, scoorde SV Zwolle driemaal na rust. Maat (1-1), Hulting (2-1) en Kisjes (3-1) zorgden voor een thuisoverwinning. Dalfsen heeft 30 punten uit 23 duels en speelt komende zondag thuis tegen Ulu Spor.