Wie komende zondagmiddag een leuke wedstrijd in de regio Salland wil bezoeken heeft veel keuze. Natuurlijk zijn alle clubs in de 4e klasse H en 5e klasse I op goed ‘bereisbare’ afstand van elkaar, maar van de clubs die wij bij SallandVoetbal volgen zijn er veel onderlinge duels. 

In de 4e klasse H staan zondag het treffen tussen Hoonhorst-Broekland en Haarle-Dalfsen op het programma. Voor Hoonhorst en Broekland is dit een weerzien van slechts een seizoen geleden, toen beide ploegen nog in de vijfde klasse speelden. Opmerkelijk is dat Broekland, dat met grote overmacht kampioen werd, inmiddels onder Hoonhorst staat op de ranglijst. Hoonhorst, onder leiding van trainer Spies (foto), werd via de nacompetitie vierdeklasser en heeft inmiddels dertien punten weten te vergaren. Broekland staat op een gevaarlijke elfde plaats met tien punten.

Ook Haarle-Dalfsen wordt een interessant duel. Haarle stond afgelopen weken even aan kop van 4H, maar moest na het inhaalduel van Turkse Kracht tegen Broekland (5-3) deze positie weer afstaan aan de Deventenaren. Dalfsen draait voor een promovendus goed mee. Met zeventien punten uit tien duels staat de ploeg van trainer Patrick Dijkstra op de vijfde plaats.

Overige wedstrijden 4H:
DAVO-SV Zwolle
RDC FC-Turkse Kracht
Sallandia-IJsselstreek
OVC’21-ABS
Diepenveen-Lettele

In de 5e klasse I springt met name Mariënheem-SDOL in het oog. Een onvervalste derby die voor en na de wedstrijd vaak ludieke en sportieve acties oplevert. In de voorgaande drie edities in Mariënheem liep de wedstrijd niet over van doelpunten en zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd. Vorig seizoen werd het 1-0, het seizoen daarvoor 1-2 en in 2010 eindigde het duel gelijk: 1-1.

Daarnaast speelt Raalte voor de eerste periodetitel thuis tegen Sportclub Deventer. Bij minimaal één punt kan de champagnefles open voor de eerste prijs van het seizoen. Alleen Ulu Spor kan bij winst thuis tegen Sportlust Vroomshoop (en verlies van Raalte) nog roet in het eten gooien.

Een interessante wedstrijd ook in Vilsteren. Want daar wacht de thuisclub onder leiding van trainer Marc Slettenhaar nog steeds op de eerste officiële overwinning van het seizoen. Twaalf duels heeft Vilsteren dit seizoen al gespeeld, echter nog zonder drie punten. Nieuw Heeten wachtte ook lang op een eerste officiële overwinning. Toch heeft de ploeg van Jan Post de smaak nu te pakken. Na de eerste overwinning, drie weken geleden, tegen Sportclub Deventer (6-4), verloor men nog van koploper Raalte (3-1), maar wist men ook twee weken geleden te winnen van Go Ahead (4-1).

Overige wedstrijden 5I:
Ulu Spor-Sportlust Vroomshoop
Go Ahead-USV