Dalfsen, Haarle en Broekland winnen allen met één goal verschil

Op paas-maandag was er in 4H een prima dag voor bijna alle ploegen die wij volgen. Dalfsen won thuis van De Gazelle (1-0). Haarle won bij hekkensluiter IJsselstreek (0-1) en Broekland wist thuis van OVC’21 te winnen (3-2).

In Dalfsen waren de bezoekers uit Deventenaren op het randje van het toelaatbare (of er zelfs over) aan het voetballen. In de 22e minuut wist Daan van der Vegt een goed opgezette aanval af te ronden (1-0). Daarna had de ploeg van trainer Peter Reumer het duel moeten beslissen, maar liet dit na waardoor het nog lang spannend bleef.

Bij Broekland-OVC’21 streed de uitploeg voor lijfsbehoud. De Ommenaren staan allerminst veilig van directe degradatie en lijken de nacompetitie sowieso niet meer te kunnen ontlopen. Stef Beltman wist de thuisploeg voor rust op voorsprong te zetten (1-0), waarna de ploeg van Arnoud Rouwenhorst de score in de tweede helft simpel leek uit te breiden via Ruben Simons (2-0) en Dion van Dartel (3-0). Toch werd het nog even spannend tien minuten voor tijd toen Stijn Schuurman de 3-2 maakte. Koen Damman had OVC’21 namelijk even daarvoor op een 3-1 stand gezet. Verder kwam de ploeg van Hendri Zwinselman echter niet. OVC’21 blijft op een twaalfde plaats staan met 15 punten uit 20 duels.

Haarle won in Deventer van IJsselstreek met 0-1. Een doelpunt aan het begin van de tweede helft van Erik Westendorp zorgt ervoor dat de ploeg van trainer Richard Smit op een knappe derde plaats staat.

Voor Haarle en Dalfsen zijn er door een goede laatste serie wedstrijden nog mogelijkheden tot het behalen van een derde periodetitel. Haarle kan mogelijk via een goede eindklassering ook in de nacompetitie terecht komen. Komende zondag speelt OVC’21 tegen Haarle, Broekland thuis tegen RDC en Dalfsen thuis tegen IJsselstreek.

Foto’s Dalfsen-De Gazelle: Kristian Giesen