4H: Dalfsen haalt uit tegen Lettele, Broekland verliest nipt

Na drie speelrondes worden de contouren in de stand in 4H (zon) steeds meer zichtbaar. Welke ploegen gaan zich richten op het kampioenschap en welke vrezen voor degradatie?

Dalfsen won in Lettele betrekkelijk eenvoudig. De ploeg van trainer Patrick Dijkstra had voorafgaand aan het duel met 2-3 gewonnen (van IJsselstreek) en met deze zelfde cijfers vorige week thuis verloren van ABS. Zondag ging het tegen Lettele een stuk makkelijker. Twee doelpunten van Erik Koedijk en treffers van Werner Snel en Ruben Middelveen zorgden voor de drie punten. Lettele heeft het als promovendus lastig in 4H. De ploeg van Peter Groot Kormelink heeft nog geen punt weten te verzamelen uit drie wedstrijden. Komende zondag speelt men de lastig uitwedstrijd bij IJsselstreek. Dalfsen speelt op zijn beurt thuis tegen Broekland.

Broekland is komende zondag dus de tegenstander van Dalfsen. Gisteren verloren de Broeklanders met 2-3 in eigen huis van FC RDC. De nieuwe fusieclub uit Deventer zag Broekland na een kwartier de openingstreffer maken: 1-0 Jim Booijink. Niet veel later was het alweer gelijk, toen Luca Sanna uitstekend bediend werd door zijn ploeggenoten (1-1). Na deze gelijke ruststand was het in de tweede helft FC RDC dat een kwartier voor tijd het duel op slot gooide. Gert-Jan De Croon zorgde binnen een tijdsbestek van vijf minuten voor de 1-2 en 1-3, waarmee het duel beslist leek. Tien minuten voor tijd maakte Jim Booijink nog de 2-3, waardoor het nog spannend werd. Echter, verder dan de 2-3 kwam Broekland niet meer. Met name de eerste helft had de ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst de kans het duel naar zich toe te trekken, helaas lukte dit niet.

Hoonhorst boekte vorige week een mooie overwinning in Diepenveen, maar moest deze week met lede ogen aanzien dat OVC’21 een maatje te groot was. Thuis tegen de Ommenaren ging men met 0-3 ten onder. Een eigen goal, Stefan Herbrink en Henry Otten zorgden voor de einduitslag van 0-3 voor de ploeg van trainer Hendri Zwinselman. Hoonhorst speelt volgende week uit tegen Sallandia. OVC’21 speelt dan thuis tegen Diepenveen.

Tenslotte speelde Haarle uit tegen SV Zwolle. Beide ploegen hadden voorafgaand aan het duel nog niet verloren en dat zou na gisterenmiddag ook zo blijven. Het duel eindigde in 1-1. In een gelijk opgaand duel op het Zwolse kunstgras nam de thuisploeg de leiding via een penalty, na een handsbal aan Haarlese zijde (1-0). In de tweede helft wist Jari ten Have namens de rood-witten het net te vinden na een goede aanvalsopzet (1-1). Ondanks nog enkele grote kansen aan beide zijdes bleef het 1-1. Komende zondag speelt Haarle thuis tegen DAVO.