4H: Broekland wint, Haarle komt net te kort tegen koploper

In 4H won Broekland knap van (vooraf) nummer twee Holten met 3-2. Koploper Witkampers had de handen vol aan Haarle. De ploeg van scheidend trainer Richard Smit kon echter geen stuntje bewerkstelligen (2-1).

In Broekland vielen zondagmiddag de meeste goals voor rust: 2-2. Telkens kwam de thuisploeg op voorsprong, maar maakte Holten gelijk. Na de snelle 1-0 van Wout Koerhuis, werd het 1-1 via ex-Rohda speler Bas Tuitert. Na de 2-1 van Ruben Simons was het Jur Pol (2-2) die voor de ruststand zorgde. De ploeg van trainer Arnoud Rouwenhorst won het duel met de enige goal in de tweede helft van Remco Dijkman (3-2).

Door de winst staat Broekland op een achtste plaats met 20 punten uit 13 duels. Het ‘gat’ tot de ‘nacompetitieplaats’ elf is liefst tien punten. Op 25 januari is het Diepenveen-Broekland.

In Laren verdiende Haarle tegen koploper Witkampers zeker geen nederlaag. Na uitstekende kansen op een voorsprong kreeg Haarle voor rust nog een domper te verwerken, toen via-via Bastiaan Beuzel de gelukkige maker van de enige treffer voor rust bleek te zijn (1-0). Na rust kreeg de koploper op erg discutabele wijze een strafschop. Timo Haverkamp wist het cadeautje uit te pakken, al zat Haarle-doelman Willems er nog dichtbij (2-0).

Een kwartier voor tijd kreeg ook Haarle een strafschop, waardoor Eli Nahuis (foto) de stand op 2-1 kon zetten. Verder dan dat kwamen de rood-witten echter niet meer. Door de nederlaag staat men in 4H op een vijfde plaats met 22 punten uit 13 duels. Men hervat de competitie op zondag 25 januari thuis tegen Koninklijke UD.