3B: Lemelerveld is veilig, Heeten doet goede zaken

In zondag 3B werd donderdagavond de een-na-laatste speelronde afgewerkt. Voor de ploegen die wij volgen betekende dit dat Overwetering zich thuis tegen Robur rustig kon richten op de nacompetitie. Voor Lemelerveld en Heeten stond er meer op het spel deze avond. Het verliep voor beide ploegen positief.

In Olst verloor Overwetering met 0-1 van Robur et Velocitas. De Apeldoorners wisten voor rust via Maarten Preusterink te scoren. Beide ploegen zijn in het bezit van een periodetitel en richten zich op de nacompetitie.

Al is er in de strijd om de titel deze donderdag nog een verrassende wending gekomen. Koploper Columbia, afgelopen weken de gedoodverfde kampioen, verloor van Albatross (1-0), waardoor Colmschate’33, dat won bij ZVV’56 (1-4), de laatste speeldag bovenaan komt. Mochten maandag zowel Columbia als Colmschate’33 verliezen dan maakt zelfs Robur nog weer kans op de titel.

Foto’s: Gerrit Krijt

Lemelerveld-Warnsveldse Boys 3-1
Onderin keek Lemelerveld de afgelopen weken ook angstvallig naar beneden. Het degradatie- en nacompetitiespook is echter na vanavond verdwenen. De ploeg van Edwin Duim en Richard Smit won met 3-1 in eigen huis van Warnsveldse Boys. Daardoor kan men komende maandag tegen Heerde de competitie rustig uitspelen. Voor de Lemelervelders scoorden Stijn Kogelman en Teun in de Wal (2x).

Heeten-Heerde 3-0
Een wedstrijd met de nodige druk. Zo mocht het duel tussen Heeten en Heerde deze avond genoemd worden. Bij verlies was de ploeg van trainer Alex Booij namelijk gedegradeerd naar de vierde klasse. Het verliep gelukkig anders. Heeten won met 3-0, waardoor men nu op een nacompetitieplaats staat (12e). Komende maandag uit tegen Vaassen wordt het nog zeer spannend. Zowel directe degradatie als volledig veilig spelen behoort tot de mogelijkheden.

Foto: Henk Vloedgraven