GA Eagles-trainer Ten Hag had vanavond geen plek in de basis voor rechtsbuiten Antonia, die vorige week onhandig op social media was geweest (zie ook: GA Eagles-speler Antonia erg ‘onhandig’). Niet rechtsbuiten Cas Peters verving Antonia, maar Türüç schoof naar de plek voorin aan de rechterkant. Lion Kaak mocht hierdoor in de basis starten op het middenveld. Het werd een lastig duel voor GA Eagles dat de Brabantse muur (lees: doelman Zaari) van nummer laatst FC Eindhoven maar niet kon slechten (0-0).

In het eerste kwartier waren Türüç en Kolder het dichtst bij doelpunten. De poging van Türüç ging naast, die van Kolder werd prima gered door Eindhoven-doelman Bram Zaari. Pas vlak voor rust veerde men in de Adelaarshorst weer op: Linksbuiten Houtkoop raakte de paal uit een vrije trap.

Kolder wist in de tweede helft na 70 minuten wel te scoren, alleen hij stond buitenspel. Een voorzet van Houtkoop werd door de buitenspelstaande Kolder binnengetikt; scheidsrechter Abbink kon niet anders dan het doelpunt afkeuren. Steeds vaker vonden de Deventenaren in de tweede helft FC Eindhoven-doelman Zaari op hun weg. Over kansen creëren hoefden de mannen van trainer Ten Hag zich geen zorgen te maken, over het benutten ervan wel. Typerend was de kans voor Houtkoop in blessuretijd, die andermaal de paal raakte. Spits Kolder kon vervolgens de rebound niet benutten, hij mikte naast. Eindstand een teleurstellende 0-0.

 

De door GA Eagles felbegeerde vijfde plek is uit het zicht. Een vijfde plek geeft recht op de eerste ronde overslaan in de play-offs. Nummer vijf MVV won in de laatste minuut bij FC Den Bosch, waardoor het gat tussen MVV en GA Eagles nu vier punten is. De Rood-Gelen moeten zich, met nog één competitiewedstrijd te gaan, gaan richten op de eerste ronde van de play-offs.

Die laatste competitiewedstrijd is over twee weken op vrijdagavond (3 mei) thuis tegen koploper FC Volendam. Mogelijk dat de Volendammers dan al kampioen zijn, of in Deventer kampioen kunnen worden.

 

GA Eagles-FC Eindhoven 0-0.

Opstelling GA Eagles: Marsman; Karami, Vriends, Schenk, Misidjan; Promes, Kaak (71. Peters), Overgoor; Türüç, Kolder, Houtkoop

 

Overige uitslagen Jupiler League (vrijdag 19 april)

FC Den Bosch-MVV 1-2
FC Dordrecht-De Graafschap 2-1
Emmen-Almere City FC 3-0
Helmond Sport-Sparta 1-1
Excelsior-Volendam 1-3
Telstar-FC Oss 2-1