2J: Overwetering op herhaling, Lemelerveld ‘gepakt’

Voor zowel Overwetering als Lemelerveld werd het onderin 2J niet de middag waar men op hoopte. Door een 3-0 nederlaag in Denekamp tegen directe concurrent SDC’12 moet Overwetering op herhaling om niet rechtstreeks te degraderen. Lemelerveld won wel, maar zag op doelsaldo KOSC over zich heengaan, waardoor men gedwongen wordt tot het spelen van nacompetitie.

In Denekamp verloor de ploeg scheidend Overwetering-trainer Henk van Norel met 3-0. Bij winst waren de Olstenaren veilig geweest. Het liep, ondanks de nodige support uit Olst, totaal anders. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0. Doelpunten bij SDC’12 werden gemaakt door Mensink (2x) en Holsbeek.

Komende week moet Overwetering tegen SDC’12 op herhaling in een beslissingsduel. Beide ploegen staan qua punten gelijk op een twaalfde plaats. De winnaar van dat duel gaat de nacompetitie in om degradatie te voorkomen. De verliezer degradeert rechtstreeks naar de derde klasse. Update: woensdag 13 mei (20u) is dit duel op het veld van SVZW in Wierden.

In Hengelo deed, ondanks de lastige opdracht, Lemelerveld wat het moest doen tegen Achilles’12: winnen. Door een benutte vrije trap van Wesley Vlierman kwam de ploeg van Edwin Duim in de eerste helft op een voorsprong (0-1) die men niet meer weggaf. Door het verlies van Overwetering moeten de Lemelervelders zich even ‘veilig’ hebben gewaand. Ware het niet dat KOSC dat eerst een veel minder doelsaldo had, nu over de ploeg van Duim klimt. De ploeg uit Ootmarsum won met 11-0 van het al gedegradeerd Suryoye. Lemelerveld moet daardoor, op doelsaldo, de nacompetitie in.

Lemelerveld speelt donderdag eerst uit tegen DSVD. Komende zondag speelt men thuis in de halve finale.

Tubantia-Wijhe’92 eindigde overigens in 4-0. Beide ploegen waren reeds uitgespeeld. Tubantia werd enkele weken geleden kampioen. Wijhe’92 was al veilig en speelt komend seizoen opnieuw in de tweede klasse. Voor Tubantia scoorden Jebbink, De Wit, Lök en Van ’t Spijker.

Beluister ook de reactie van Wijhe’92-trainer Peter Jansen en Overwetering-trainer Henk van Norel gemaakt door AirplaySport.

Foto’s: Ineke van Wijhe (Tubantia-Wijhe’92)