2J: Overwetering onderuit, Heino en Wijhe’92 winnen

In de tweede klasse J beleefden Heino en Wijhe’92 een plezierige middag. Beide ploegen wisten te winnen. Wijhe’92 won thuis van Schalkhaar met 3-0. Heino deed in Denekamp goede zaken: 0-1. Overwetering kon tegen titelkandidaat PH Almelo in eigen huis helaas niet voor een stuntje zorgen (1-2).

Wijhe’92-Schalkhaar 3-0
‘Het was best een saaie wedstrijd. Wij hadden in de eerste helft de iets betere kansen en gelukkig maakten we nu wel de eerste goal’, begint Wijhe’92-aanvoerder Luuk Nijman. Zijn ploeg kwam vanmiddag op een 1-0 voorsprong vijf minuten voor rust door een goal van Nick Dokman. Nijman vervolgt: ‘We hebben het sowieso iets anders staan dan voorgaande weken. Marijn Platenkamp was onze diepe spits en Jelle Mulder en Ricardo Heerink speelden om Marijn heen. Dat werkte goed.’

Zodoende was het ruim een kwartier voor tijd 2-0 door een doelpunt van Heerink. ‘De tweede helft kregen we sowieso meer kansen. Toen we de 2-0 maakten was het gedaan bij Schalkhaar. Jelle Mulder maakte ook nog eens 3-0 tien minuten voor tijd. We hebben het goed gedaan vandaag. De kansen werden afgemaakt en verdedigend hebben we weinig weggegeven’, aldus een tevreden Nijman.

Door de winst stijgt Wijhe’92 op de ranglijst en heeft het een gaatje geslagen tot de degradatiestreep. De rood-witten staan achtste met dertien punten uit tien duels.

SDC’12-Heino 0-1
Heino speelde vandaag niet de beste wedstrijd van het seizoen. Op het vernieuwde kunstgras in Denekamp tegen thuisclub SDC’12 kwamen de mannen van trainer Marc Lobbert al vroeg op voorsprong. Een prima pass van Jesper Schokker belandde bij zijn collega-buitenspeler Wilco Gerritsen, die het overzicht behield en Jasper Smeenk vrij kon laten inschieten (0-1). Daarna volgde een eerste helft waarin de Denekampers Heino niet lieten opbouwen en het spel zich met name op het middenveld afspeelde. Enkele redelijke mogelijkheden werden door de thuisploeg niet aangegrepen.

Heino leunde de tweede helft op de stabiele verdediging en kwam een paar keer ook goed weg. Tweemaal trof SDC’12 de lat van het Heinose doel. Bij een 0-1 kreeg Heino een kwartier voor tijd wel de kansen de wedstrijd ‘op slot’ te gooien. Enkele mogelijkheden en zelfs een penalty werden niet benut. Door het bijtrekken van vele minuten blessuretijd en het nodige opportunisme van SDC’12 werd het gevaarlijk voor het Heinose doel, maar zwichtte men niet. Door de overwinning is Heino al zes wedstrijden ongeslagen en bezet men de vierde plaats met zeventien punten.

Overwetering-PH Almelo 1-2
In Olst kreeg Overwetering vandaag nummer twee PH Almelo op bezoek. Het scenario waar het verrassend goed draaiende Overwetering op hoopte gebeurde echter niet. De ploeg keek in de rust tegen een 0-2 aan. Eerst benutte Sander Bekhuis in de 21e minuut een discutabel gegeven strafschop. Diezelfde speler maakte er in de 33e minuut ook 0-2 van. Mark van Gurp (73e minuut) maakte in de tweede helft nog wel de aansluitingstreffer (1-2), maar dit bleek helaas te laat. De kansen op het behalen van minimaal één punt waren wel degelijk aanwezig, omdat PH Almelo het laatste halfuur met tien man speelde (Robin Nijmeyer ontving zijn tweede gele kaart) en Overwetering vijf minuten voor tijd een penalty mistte.

Komende week speelt Heino een inhaalwedstrijd uit tegen Tubantia (restant 84 minuten, stand 0-0). Wijhe’92 speelt donderdagavond de 2e ronde bekerwedstrijd uit tegen zaterdag-hoofdklasser Berkum. Overwetering speelt in dezelfde ronde van de beker op zaterdagmiddag thuis tegen KHC.

 

Foto’s: Wijhe’92- Schalkhaar gemaakt door Rijk van den Berg (Wijhe’92)