2H: ASC’62 is dichtbij handhaving, OZC aan zijden draadje

In 2H is op de voorlaatste speeldag veel duidelijk geworden. Toch blijft voor aanvang van de laatste speelronde nog onduidelijkheid over de gang van zaken rond het duel DZSV-RDC (0-3) van vorige week. In ieder geval wist ASC’62 zaterdag te winnen thuis tegen Hellendoorn (1-0). OZC verloor in eigen huis van concurrent SVI (1-3). Het lot van de Ommenaren hangt aan een zijden draadje.

‘Een hele belangrijke overwinning. Het bleef lang spannend, maar ik ben blij met deze overwinning’, laat ASC’62-trainer Marcel Waaijer weten. De oefenmeester zag voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen afgelopen donderdag zijn doelman Berry Roeberts uitvallen op de training. ‘Zijn vervanger Rick Kijk in de Vegte deed het goed. Toch gaf hij Hellendoorn nog hun enige kans met een losgelaten vangbal. Deze schoten ze in de tweede helft over, voor de rest was hij prima.’

De Dalfsenaren kregen op hun beurt meerdere hele goede mogelijkheden te scoren. ‘De eerste helft gaan we tweemaal alleen op de doelman af, maar we scoren gewoon moeizaam. De tweede helft hetzelfde nogmaals een grote kans alleen op de keeper ook deze ging er niet in. In de 80e minuut gaat Matthijs van Gelder alleen op de keeper af en legt breed op Chiel Pasman: 1-0. In ons voordeel negeert de scheidsrechter bij deze situatie het vlagsignaal van de grensrechter’, zag Waaijer.

Door het doelpunt van Pasman wist ASC’62 drie uiterst belangrijke punten binnen te slepen. ‘Winnen van Dieren zou handhaving betekenen, dan maakt de uitkomst van DZSV-RDC niet meer uit’, besluit de trainer van ASC’62. Waaijer doelt hiermee op de wedstrijd die overgespeeld dient te worden, omdat RDC de geschorste speler Cadirci heeft ingebracht. DZSV-RDC wordt komende woensdag ingehaald. RDC maakt bezwaar tegen het overspelen, de drie punten in mindering, 250 euro boete, acht wedstrijden schorsing voor de ingebrachte speler Cadirci en acht wedstrijden ontneming van het aanvoerderschap van RDC-aanvoerder Jolf Stel.

Het inhaalduel woensdag is ook voor OZC zeer interessant. De Ommenaren verloren thuis van SVI met 1-3 en kunnen de nacompetitie daardoor niet meer ontlopen. Wybren Broersma bracht de Zwollenaren halverwege de eerste helft op 0-1. Saba Gwedelidze bracht de pijnlijke 0-2 vlak voor rust. Na de 0-3 van Quinten de Lain was het gedaan. Nicky van Rijn redde een klein halfuur voor tijd nog de eer (1-3). SVI deed, met volgende week de thuiswedstrijd tegen het al gedegradeerde Kloosterhaar op het programma, daarmee erg goede zaken. OZC moet vrezen voor directe degradatie. Mochten DZSV en OZC in punten gelijk blijven, dan volgt een beslissingsduel.

Aanstaande zaterdag de laatste competitieronde. OZC Ommen speelt in Doetinchem tegen DZC’68. ASC’62 speelt in en tegen Dieren.

Plaats Club Weds Punten Doelsaldo
9 ASC’62 25 29 -7
10 Den Ham 25 29 -12
11 nacomp SVI 25 28 -17
12 nacomp DZSV 24 23 -17
13 degradatie OZC 25 23 -29
14 degradatie Kloosterhaar 25 11 -52

 

Zat 2H Resterend programma    
Speeldag Den Ham ASC’62 SVI DZSV OZC
26 IJVV (u) Dieren (u) Kloosterhaar (t) Be Quick’28 (u) DZC’68 (u)

Foto’s: Kristian Giesen (ASC’62-Hellendoorn)