2H: OZC verliest bij koploper, ASC’62 wint in Hasselt

ASC’62 won vanmiddag in Hasselt met 1-2 van Olympia’28. Na een 0-0 ruststand wist de ploeg van trainer Marcel Waaijer in de tweede helft de winst naar zich toe te trekken. OZC Ommen trad in Zwolle aan tegen Be Quick’28. De Ommenaren konden de titelstrijd tussen Be Quick’28 en Vroomshoopse Boys nog niet in de war brengen (2-0). Nog niet, want volgende week speelt men thuis tegen Vroomshoopse Boys.

‘Voor rust hadden we het goed staan. Ik moet wel zeggen dat we zelf ook weinig creëerden. We wilden uiteraard zo lang mogelijk de nul houden, maar dit ging helaas net na rust niet meer op’, zag OZC-trainer Hanekamp (foto). De thuisploeg kreeg namelijk een strafschop aan het begin van de tweede helft. Frank Oosterhof bracht zijn ploeg op een 1-0 voorsprong hierdoor. De Zwollenaren (51 punten) die in een heftige kampioenrace zijn verwikkeld met Vroomshoopse Boys (51 punten) en RDC FC (49 punten) konden geen misstap gebruiken. ‘Je zag bij hen ook wel de nodige spanning vandaag. Maar zij zijn samen met Vroomshoopse Boys toch wel de meest stabiele ploeg uit onze klasse’, aldus de oefenmeester van de Ommenaren.

Be Quick’28 wist na een dik uur ook de 2-0 te maken, nadat doelman Magsino de bal niet ver genoeg wegkopte waardoor Talha Özen een schitterende lob kon produceren (2-0). Daarmee was het gedaan. ‘Toch is het lekker om deze weken tegen ploegen te spelen die ergens voor spelen. Zeker met het oog op onze nacompetitie over twee weken.’

ASC’62 kwam vanmiddag in Hasselt na een 0-0 ruststand op een 1-0 achterstand tegen het al gedegradeerde Olympia’28. De Dalfsenaren die eindigen in de middenmoot en het seizoen uitspelen kwamen echter via Matthijs van Gelder nog tot een moeizame overwinning. Ruim vijf minuten voor tijd maakte Van Gelder de gelijkmaker (1-1). In de laatste secondes maakte hij zelfs nog de winnende treffer (1-2).

Volgende week speelt ASC’62 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Hulzense Boys. OZC Ommen speelt thuis tegen mede-koploper Vroomshoopse Boys.