2H: OZC met 10 man overeind, ASC’62 doet RDC pijn

In 2H speelde OZC gisteren gelijk (0-0) thuis tegen titelkandidaat Enter Vooruit. Dat is knap te noemen aangezien OZC, na drie minuten vanwege een rode kaart, met tien spelers in het veld stond. ASC’62 pakte in Deventer een knappe overwinning door FC RDC, een andere titelkandidaat, met 2-3 te verslaan. Na een 2-1 stand vlak voor tijd had niemand daar meer rekening mee gehouden.

OZC Ommen-Enter Vooruit
Na een snelle rode kaart voor Niels Jansen (wegens natrappen) nam OZC snel de verdedigende stelling aan. Gezien de eindstand moet gezegd worden dat men dit knap heeft gedaan. Door de linies kort te houden gaf men in de eerste helft weinig tot geen grote kansen weg aan de ploeg uit Enter. In de tweede helft volgde eenzelfde spelbeeld, al kreeg Enter Vooruit wel betere kansen. Ron Smit was nog het dichtst bij een treffer. Hij schoot namens de uitploeg van dichtbij echter over het Ommense doel. Frustrerend voor Enter Vooruit aangezien meerdere titelkandidaten ook punten lieten liggen in deze speelronde.

RDC FC-ASC’62
Één van die titelkandidaten waar Enter Vooruit nog dichterbij had kunnen komen was FC RDC. De ploeg uit Deventer speelde thuis tegen ASC’62. De Dalfsenaren zijn in principe uitgespeeld in de sub-top van 2H en hebben nog minieme kansen op een (periode)titel. Toen de klok inmiddels de 90 minuten had gepasseerd stond op Sportpark Borgele een 2-1 stand op het bord. Bjorn Rutten had als trainer-speler zijn ploeg met twee doelpunten op voorsprong geschoten. Joren Drost had ondertussen wel wat terug gedaan namens de ploeg uit Dalfsen.

Vervolgens ontstond na de 2-1 stand een (te) gekke slotfase voor ASC’62. Eerst was het Sander de Groot die voor de 2-2 zorgde, waarna Matthijs van Gelder (foto) het in de slotseconden nog gekker maakte door de 2-3 tegen de touwen te krijgen.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat ASC’62 net onder de top-5 van 2H. Slechts zes punten is het verschil met koploper Vroomshoopse Boys (45 punten), maar met nog drie duels te gaan heeft ASC’62 het nodige geluk en medewerking nodig om nog een prijs te pakken. Vervelend voor ASC’62 is dat OZC Ommen (7e plaats) al een periodetitel heeft en verzekerd is van nacompetitie. Hierdoor is het nog lastiger op basis van de eindstand een plek in de nacompetitie te bemachtigen.

Volgende week zaterdag speelt OZC thuis tegen Drienerlo. ASC’62 speelt ook thuis, zij spelen tegen Kloosterhaar.